Take a fresh look at your lifestyle.

Viitorul Parlament al României. Câte mandate revin fiecărui partid

0

Centralizarea voturilor de la alegerile parlamentare se apropie de sfârșit, așa că partidele încep să pună pe hârtie cifrele după acest scrutin.

Specialiștii de la fiecare partid, în parte, au făcut calculele pentru mandatele care vor fi distribuite în zilele următoare de BEC.

La Camera Deputaților vor fi 329 de aleși. PSD va avea 110 deputați, PNL  – 93 de deputați, iar USR PLUS – 55 de dputați. AUR, noul partid intrat în Parlament va avea 33 de deputați, UDMR – 21 și Minoritățile Naționale – 17 aleși.

La Senat este ceva mai simplu. Vor fi 136 de senatori dintre care PSD- 47, PNL – 41, USR PLUS -25,  AUR – 14, UDMR – 9 senatori.

În ceea ce privește noua majoritate, sunt trei partide care și-au anunțat colaborarea pentru formarea unei majorități care să guverneze România în următorii patru ani: PNL, USR PLUS și UDMR. Cifrele arată că vor avea 169 de deputați. Dacă vor lua alături de ei și Minoritățile Naționale vorbim de încă 17 aleși, adică 186 de voturi.

La Senat aceleași trei partide, PNL, USR PLUS, UDMR, vor avea 75 de voturi. Au nevoie de 68 de voturi, deci vor avea 7 voturi în plus.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata