Take a fresh look at your lifestyle.

Vrei să devii un bucătar profesionist? Iată ce calități trebuie să ai

0
Conținut oferit de: maranc.ro.

Cu toții avem preferințe atunci când vorbim despre mâncare. Unii dintre noi apreciem gustul mâncării mamei, alții a buncii sau chiar unele retaurante simți că îți oferă un gust cu adevărat unic. În spatele gustului stă mereu, o persoană care iubește să gătească și face asta cu pasiune și dragoste.

Totuși între un bucătar, care gătește după rețete deja testate și un chef, care devine un creator de rețete, este o diferență uriașă și nu oricine poate să ajungă la acest stadiu, fără a învăța totul despre această artă. 

Indiferent că ești pasionat de gătit și pur și simplu iubești să gătești pentru cei dragi, dorești să devii un chef sau ai în familie o persoană dragă care adoră gătitul, o trusa cutite profesionala este un prim lucru de care un bucătar profesionist are nevoie, pe lângă pasiune. Astfel, va putea găti oriunde va merge. 

Iată deci ce îl face pe un bucătar profesor diferit de un bucătar de top. 

Pasiune pentru arta culinară 

Fără îndoială că, un om care nu iubește mâncarea, fie să o guste fie să o gătească, va ajunge să facă asta din pasiune. Pasiunea de a găti pleacă din pasiunea de a crea sau recreea anumite gusturi și de a aduce plăcerea gustului în orice farfurie. 

Deci, o persoană care nu poate distinge gusturile, nu le poate percepe sau nu știe prin ce ingrediente sau combinații acestea pot fi create, nu va iubi să gătească. 

Acestă trăsătură o au bucătarii de top cei care știu să se bucure atât de prepare cât și de gustat, în aceași măsură. Iar această trăsătură se poate forma, dacă îți dorești cu adevărat. 

Atenție la detalii

Atenția la detalii este cea care face diferența între un chef de top și un bucătăr. Un bucătar de top supraveghează cu atenție fiecare etapă a procesului de gătit și acordă o atenție deosebită fiecărui pas. Iar atunci când vorbim despre combinarea aromelor, culorilor, texturilor și platingului vei observa diferența. 

Deci dacă poți acorda aceeași atenție întreg procesului cât și platingului, atunci ai toate șansele să devii un bucătar de top. 

Creativitate

Așa cum am spus la început, diferența majoră între un bucătar și un chef este că acesta creează constant. Este adevărat că gătește și rețete preluate, însă chiar și aici, adaptează, creează poate mici porțiuni din rețetă, în stilul său. 

Creativitatea îl face pe cel ce gătește să devină un bucătăr cu adevărat desăvârșit și să facă din fiecare farfurie un spectacol, fie că recrează anumite rețete fie că le creează pe loc. 

Acest lucru, vine însă și cu asumarea unei responsabilități enorme, cel puțin la început, când încă nu ai experimentat combinații foarte multe. Însă cu timpul, fiecare combinație va fi cu adevărat spectaculoasă. 

Abilitatea de a lucra în echipă

Munca într-o bucătărie profesională poate fi extrem de stresantă, mai ales atunci când ești contra timp. Un bucătar de top, însă știe cum să lucreze în echipă, este rezistent atât fizic cât și mental și reușește să organizeze totul foarte bine, pentru ca rezultatul să fie unul admirabil, de fiecare dată. 

Așadar dacă până acum ai gătit de unul singur, atunci când îți dorești să devii un bucătar de top, trebuie să știi cum să devii un lider în bucătărie și cum să organizezi echipa foarte rapid. 

Citește și
SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata