Take a fresh look at your lifestyle.

”Vulturi” fără aripi. România – Croația 63-90 în preliminariile CM 2019

0

Echipa națională de baschet masculin a României s-a făcut de râs în fața propriilor suporteri, în meciul contra Croației, pierdut de ”Vulturi” cu scorul de 63-90. A fost ultimul meci al României în preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2019.

Partida contra Croației, ultima din grupa D a preliminariilor pentru Campionatul Mondial de anul viitor, a arătat limitele naționalei țării noastre într-o disciplină sportivă în care se investește mult și fără folos. După un început de preliminarii fantastic, în care au învins Croația la ea acasă, ”Vulturii” s-au ”înecat” la mal și au terminat grupa pe ultima poziție a clasamentului.

În meciul din Sala Polivalentă Cluj-Napoca oaspeții au beneficiat de serviciile lui Bojan Bogdanovic, Dario Saric și Ivica Zubac, jucători care evoluează în NBA și nu au lăsat nicio clipă impresia că s-ar putea ”împiedica” de naționala țării noastre. Și totuși, România a reușit să treacă la conducere, pentru o foarte scurtă perioadă de timp. A fost un fragil avantaj al României pe care Dario Saric și colegii lui l-au anulat imediat, ba chiar i-au trimis la colț pe români.

În urma acestui rezultat, coroborat cu victoria obținută la Groningen de Olanda în fața Italiei, scor 81-66, clasamentul final al Grupei D arată astfel:
1. Italia – 10 puncte
2. Olanda – 9 puncte
3. Croația – 9 puncte
4. România – 8 puncte.

Primele trei vor continua drumul spre World Cup 2019 în vreme ce România, ultima clasată va începe în toamnă drumul spre EuroBasket 2021.

sursa foto: fiba.basketball / credit Alina Cojocaru

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata