Take a fresh look at your lifestyle.

WC-ul din fundul curții, INTERZIS. Amenzile sunt usturătoare! Nici cei cu fose septice nu scapă

0

Oamenii care trăiesc la ţară se desprind cu greu de vechile obiceiuri, iar WC-ul din curte este unul dintre ele. În unele locuri, canalizarea a fost introdusă de câţiva ani, dar oamenii nu se grăbesc să se modernizeze. În unele localități primăriile nu au realizat o rețea de canalizare.

Cei care vor refuza branşarea la canalizare vor primii amenzi usturătoare de la Garda Naţională de Mediu. Sancţiunile vor fi cuprinse între 2000 şi 4000 de lei.

În unele locuri, canalizarea a fost montată prea sus pentru casele aflate în vale, aşa că localnicii sunt nevoiţi să scoată din buzunare bani grei pentru lucrările de racordare necesare.

Sunt însă şi persoane care vor confort cu orice preţ. Aproximativ 1,8 milioane de locuinţe din România au în continuare WC-ul în curte.

O problema ar fi ca nici cei care au fose nu scapă de amenzi. Potrivit articolului 41, alin 14 din Legea serviciului de alimentare cu apă și de canalizare nr 241/2006, republicată, cu modificările și completările ulterioare, „utilizatorii, persoane fizice sau juridice, inclusiv cei care au sisteme proprii de alimentare cu apa, au obligatia de a se racorda la sistemele publice de canalizare existente sau nou-infiintate, daca acestia nu detin statii de epurare avansata care respecta conditiile de descarcare a apelor epurate in mediul natural”, se precizează în document.

Ministerul punctează ca țara noastră riscă declanșarea procedurii de infringement din cauza faptului ca nu s-a conformat prevederilor Directivei europene 91/271/EEC, al cărei termen de aplicare era 31 decembrie 2018 și care cere ca toți locuitorii din așezările cu peste 2.000 de locuitori sa aibă gospodăriile branșate la canalizare.

loading...
Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata