Take a fresh look at your lifestyle.

Zeci de amenzi aplicate de polițiștii clujeni în doar două ore de stat în trafic

0

Joi, în intervalul orar 17:00-19:00, polițiștii rutieri și de ordine publică din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca, cu sprijinul polițiștilor locali din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, au desfășurat o acțiune punctuală în vederea creșterii gradului de disciplină rutieră în rândul participanților la trafic și prevenirea accidentelor de circulație.

Acțiunea s-a desfășurat pe raza întregului municipiu, fiind legitimate aproximativ 250 de persoane și oprite pentru control 216 autoturisme și mijloace de transport persoane.

Cu această ocazie, au fost constatate un număr de 181 de abateri ale normelor în vigoare, 153 dintre acestea fiind constatate la regimul rutier.

Astfel, pentru nerespectarea regimului legal de viteză, polițiștii rutieri au aplicat 72 de sancțiuni contravenționale și au reținut 2 permise de conducere.

De asemenea, au fost reținute 2 permise de conducere unor conducători auto care nu au respectat culoarea roșie a semaforului și au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.

Alte sancțiuni au fost aplicate în confomitate cu OUG 195/2002R, pentru abateri precum, nepurtarea centurii de siguranță, folosirea telefonului mobil în timpul conducerii sau traversarea prin loc nepermis.

Totodată, verificările efectuate privind portul măștii de protecție, au condus la aplicarea unui număr de 12 sancțiuni contravenționale conform Legii 55/2020.

Exemplu semnificativ : În cadrul acțiunii, polițiștii au depistat un conducător auto care se deplasa pe Drumul Sfântul Ioan, fiind surprins cu aparatul radar cu o viteză de 106 km/h.

Acesta a fost sancționat contravențional conform OUG 195/2002R cu amendă în valoare de 1.305 lei.

Totodată, bărbatului i-a fost reținut permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata