Take a fresh look at your lifestyle.

Zeci de căprioare, cerbi și alte animale, moarte pe câmpuri din cauza substanţelor toxice

0

Masacru pe câmpurile din judeţul Arad, din cauza agricultorilor care au împrăştiat substanţe toxice la întâmplare. Zeci de căprioare şi cerbi au fost găsite moarte în ultimele zile, dar și alte animale.

Totul s-a întâmplat, în ultimele zile, pe fondurile de vânătoare din localităţile Peregu Mic şi Pecica.

Alexandru Must, administratorul fondului de vânătoare Pereg, a precizat, pentru aradon.ro, că animalele au murit din cauza otrăvii pentru combaterea rozătoarelor pe care agricultorii au aruncat-o la întâmplare.

„Pe fondul nostru de vânătoare au fost descoperite 12 căprioare moarte, iar pe cel de la Pecica 14. La fel ca în toamnă, cauza pare să fie otrava pentru combaterea animalelor rozătoare, otravă care a fost aruncată la întâmplare. Iar acesta nu este numărul final de animale moarte, ci doar pe cele pe care le-am descoperit până acum”, a declarat Alexandru Must.

În toamna anului trecut, aceeaşi otravă împrăştiată la întâmplare pe câmp a dus la moartea a zeci de iepuri, ulii sau vulpi, pe câmpurile din Arad.

De altfel, în fiecare an, animalele sălbatice sunt ucise în număr foarte mare din cauza agricultorilor.

Potrivit specialiştilor, un exemplar de căprioară valorează aproximativ 4.000 de euro, iar unul de cerb valorează 5.000 de euro, astfel că pagubele produse sunt foarte mari.

loading...
Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata