Take a fresh look at your lifestyle.

Zilele Mondiale Alzheimer marcate prin manifestări specifice

0

alzheimerConsiliul Județean Cluj, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj, organizează în data de 21 septembrie 2016, sub egida “Zilei Mondiale Alzheimer”, o serie de activități menite să sensibilizeze comunitatea clujeană și instituțiile abilitate cu privire la problematica bolii Alzheimer și să promoveze serviciile oferite de D.G.A.S.P.C. Cluj. Desfășurată în cadrul campaniei “Amintește-ți de mine!”, acțiunea va avea loc miercuri, 21 septembrie 2016, între orele 09:00- 16:00, în diferite locații.

În acest cadru se va organiza o campanie gratuită de testare a memoriei între orele 09:00-13:00 în Cluj-Napoca, str. Albert Einstein nr. 14, sediul Centrului Comunitar Județean- Complex de Servicii Sociale Comunitare pentru Copii și Adulți, campanie ce are ca scop oferirea de informații cu privire la manifestările demenței în cadrul bolii Alzheimer precum și accentuarea importanței intervenției precoce, încă de la apariția primelor simptome. De asemenea, tot la sediul Centrului Comunitar Județean Cluj, între orele 12:00-16:00, va avea loc Conferința cu tema “Pacienții cu boala Alzheimer și aparținătorii lor – nevoi și resurse, abordări actuale și perspective” la care vor participa specialiști care au domeniu de interes Boala Alzheimer, precum și un workshop destinat aparținătorilor persoanelor adulte cu boala Alzheimer.

Nu în ultimul rând, proiectul inițiat anul trecut și intitulat “Cafeneaua Alzheimer” se va desfășura în acest an la Cafeneaua Art-Boutique-Cafe “Doamna T” din municipiul Cluj-Napoca, strada Napoca nr. 10, unde în intervalul orar 11:00-13:00 se va desfășura o testare gratuită a memoriei și grupuri de discuții pe problematica Alzheimer între persoane adulte cu vârsta peste 50 de ani și psihologi din cadrul Centrului Comunitar Județean Cluj.

Data de 21 septembrie – Ziua Mondială Alzheimer are rolul de a ne reaminti, prin instituțiile cu atribuții în domeniu și asociațiile Alzheimer din întreaga lume, de cei care suferă de demență de tip Alzheimer sau alte forme de demență.

afis-ccj-ziua-alzheimer-2016-jpg-1

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata