Take a fresh look at your lifestyle.

Ziua Franței va fi sărbătorită în avans la Cluj

0 4

Ambasadoarea Franței în România, Michèle Ramis, vine astăzi la Cluj-Napoca pentru sărbătorirea Zilei Naționale a Franței. Festivitățile de la Cluj preced cu câteva zile data oficială a Zilei Franței, 14 iulie, care marchează începutul Revoluţiei Franceze prin căderea Bastiliei în 14 iulie 1789.

Evenimentul de astăzi, la care participă în jur de 500 de invitați, este organizat de Clubul Francofon de Afaceri din Cluj, Institutul francez din Cluj și Consulatul onorific al Franței la Cluj, cu susținerea a numeroși parteneri și va avea loc la Casinoul din Parcul Central. Ceremonia va fi deschisă cu imnurile Franței, României și Uniunii Europene, interpretate de către Fanfara militară a Diviziei IV infanterie Gemina.

Primarul municipiului Cluj-Napoca și Prefectul județului Cluj vor fi prezenți la eveniment, alături de oficialități și reprezentanți diplomatici ai mai multor țări, reprezentanți ai mediului universitar, cultural și de afaceri din Cluj. Cetățenii francezi stabiliți în Transilvania, printre care și numeroși studenți francezi de la Universitatea de Medicină și Farmacie, vor lua parte această sărbătoare.

Programul artistic al serii include un concert de jazz contemporan și un moment artistic susținut de pictorul francez Henri Lamy și designerul franco-filipinez Maïa d’Aboville. Ei vor realiza o pictură prin dans. Este vorba despre tehnica picturii capoeira, care permite inspirației să curgă direct din mișcările de dans, pensula devenind astfel o prelungire a corpului în mișcare.

Franța este al zecelea investitor din Cluj și este prezentă în viața cotidiană a orașului prin cincizeci de companii, regrupate în cadrul Clubului Francofon de Afaceri Cluj, care reprezintă peste 4000 de angajați. Obiectivele generale ale CFAC sunt să contribuie la dezvoltarea economică în regiunea Cluj și să faciliteze ocuparea forței de muncă în Transilvania.

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata