Take a fresh look at your lifestyle.

EXCLUSIV – Topul Posturilor de Poliție din județul Cluj și „lupta” lor pentru salvarea pădurilor! De unde sunt polițiștii rușinii

3

paduriZiarulClujean.ro vă prezintă astăzi de unde sunt polițiștii adevărați ai Clujului, care ne protejează pădurile.  Vă arătăm activitatea mai multor Posturi de Poliție din zonele de munte ale județului Cluj. Din ceea ce veți citi și mai jos, se vede clar că anumiți polițiști nu au făcut mare lucru în primele 9 luni ale anului 2015, semn că hoții fură lemnele din păduri cu ei de față. Numai așa se explică activitatea unora, extrem de mică în 9 luni de zile, raportat la cât de multe păduri se defrișează. Rușinea listei sunt polițiștii din Mărișel, zonă extrem de afectată de defrișările masive. Nici alți polițiști, din alte comune, nu au luptat prea mult cu mafia lemnului.

BELIȘ – De departe, cei mai buni polițiști sunt la Beliș, dacă e să ne uităm pe cifrele oferite publicației noastre de Inspectoratul Județean de Poliție Cluj. Pentru abaterile la regimul silvic, constatate de către poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Comunal Beliş, au fost aplicate 39 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 41.700 de lei, fiind confiscaţi circa 584 de metri cubi de material lemnos, în valoare de aproximativ 177.000 de lei.

MĂGURI-RĂCĂTĂU – Pentru abaterile la regimul silvic, constatate de către poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Comunal Măguri-Răcătău, au fost aplicate 24 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 21.000 de lei, fiind confiscaţi circa 101 metri cubi de material lemnos, în valoare de aproximativ 26.500 de lei. Totodată, poliţiştii au indisponibilizat 2 tractoare care ar fi fost folosite în activităţi ilicite.

CĂLĂȚELE – Și agenții de la Călățele s-au mișcat binișor și pare că au luptat cu hoții de lemne. Pentru abaterile la regimul silvic, constatate de către poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Comunal Călăţele, au fost aplicate 5 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 2.000 de lei, fiind confiscaţi circa 66 de metri cubi de material lemnos, în valoare de aproximativ 22.000 de lei.

BĂIȘOARA – Pentru abaterile la regimul silvic, constatate de către poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Comunal Băişoara, au fost aplicate 31 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 55.500 de lei, fiind confiscaţi circa 91 de metri cubi de material lemnos, în valoare de aproximativ 32.000 de lei.

SĂCUIEU – La nivelul Postului de Poliţie Comunal Săcuieu au fost aplicate 12 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 4.500 de lei, fiind confiscaţi circa 32 de metri cubi de material lemnos, în valoare de aproximativ 9.600 de lei.

IARA – Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Comunal Iara au aplicat 18 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 25.300 de lei, fiind confiscaţi circa 31 de metri cubi de material lemnos, în valoare de aproximativ 5.500 de lei.

MĂRGĂU – Pentru abaterile la regimul silvic, constatate de către poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Comunal Mărgău, au fost aplicate 8 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 2.000 de lei, fiind confiscaţi circa 24 de metri cubi de material lemnos, în valoare de aproximativ 7.700 de lei.

SĂVĂDISLA – Pentru abaterile la regimul silvic, constatate de către poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Comunal Săvădisla, au fost aplicate 5 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 9.000 de lei, fiind confiscaţi circa 9 metri cubi de material lemnos, în valoare de aproximativ 1.100 de lei.

GILĂU – Pentru abaterile la regimul silvic, constatate de către poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Comunal Gilău, au fost aplicate 22 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 13.000 de lei, fiind confiscaţi circa 100 metri cubi de material lemnos, în valoare de aproximativ 25.000 de lei.

FELEACU – Pentru abaterile la regimul silvic, constatate de către poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Comunal Feleacu, au fost aplicate 8 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 13.000 de lei, fiind confiscaţi circa 13 metri cubi de material lemnos, în valoare de aproximativ 16.500 de lei.

RUȘINEA LISTEI – Oamenii legii din Mărișel, comuna în care se defrișează cel mai mult pădurile, au avut o activitate ridicolă. În perioada menţionată, pentru contravenţiile la regimul silvic, constatate de către poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Comunal Mărişel, au fost aplicate 8 sancţiuni, în valoare de 2.200 de lei, fiind confiscaţi circa 15 metri cubi de material lemnos, în valoare de aproximativ 8.400 de lei.

RÂȘCA – Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Comunal Râşca au aplicat o sancţiune contravenţională – avertisment, fiind confiscaţi circa 9,5 metri cubi de material lemnos, în valoare de circa 2.900 de lei.

POIENI – Pentru abaterile la regimul silvic, constatate de către poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Comunal Poieni, au fost aplicate 8 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 4.500 de lei, fiind confiscaţi circa 13 metri cubi de material lemnos, în valoare de aproximativ 3.800 de lei.

MĂNĂSTIRENI – Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Comunal Mănăstireni au aplicat 2 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 2.000 de lei, fiind confiscaţi circa 4 metri cubi de material lemnos, în valoare de aproximativ 450 de lei.

VIIȘOARA – Pentru abaterile la regimul silvic, constatate de către poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Comunal Viişoara, au fost aplicate 2 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 4.000 de lei, fiind confiscaţi circa 3 metri cubi de material lemnos, în valoare de aproximativ 420 de lei.

CIUCEA – Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Comunal Ciucea au aplicate 4 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.000 de lei, fiind confiscaţi circa 9 metri cubi de material lemnos, în valoare de aproximativ 2.700 de lei.

Citește și
3 Comentarii
  1. ovidiu spune

    Seful de post de la Ciucea briciu mircea pe langa ca nu are activitatea pe linie silnică ii si prost si nu stie minti a zis ca a dat 4 amenzi în valoarea de 1000 lei când minimul unei amenzilor este 2000 lei nici sa mintă nu stie ii singurul polițist care nu are nici o amenda data la transport ilegal de materiale lemnos într un an de zile el protejează mafia lemnului si ia mită de la traficanții de lemne ptr a nu si îndeplini atribuțiile de serviciu vom dă publicității mai multe date in legătură cu acest mafiot care este tinut si protejat de catre seful ordinii publice Suciu Valentin căruia lunar ii cotizația lemne si diferite sume de bani

  2. De ce se poate la Belis spune

    De ce se poate acum confisca cantităti uriase de lemn la BELIS ?
    Raspuns :
    Pt. ca s -au adus politisti noi, tineri, care formeaza evident o echipa si care nu fac jocul padurarilor, primarului sau sefului de ocol. Toata lumea ii vede tot timpul înarmati cu centurile pline de tot felul de echipament, spray, baston, catuse,pistoale si băietii au autoritate. Toti smecherii, inclusiv Razvanocu se tem de ei. Ar trebui premiati politistii de la BELIS. Ăstia sunt primii politisti pe care i-am vazut in viata mea umblând în cizme de guma prin păduri si noroi si sunt primii de care am auzit ca desfac crengile de pe cioate in pădure. Bravo

  3. IOANA spune

    Din anul 2009 a inceput genocidul forestier la Belis, ba mai mult goana dupa bani a padurarilor si politistilor,nu stiau care fura mai mult dar pacat toate averile colosale le-au facut pe spinarea localnicilor …FRAERII…care munceau pentru o sticla de tuica.Nimeni nu a obeservat ca bietii politisti din zona au venit cu o dacie veche si pe furturile padurilor si-au cumparat masini de lux ,apartamente, excursii,pensiuni dar aveau si fapte bune …erau credinciosi…se rugau sa poata fura…chiar si cel mic …militia mica i se spunea,pe cit era de mic pe atit era de mare hot, hot cu diploma ca tinea mult la functii ….minca mult …si inghitea rar la cit era de rau..la cita minte au si-au confundat sarcinile din fisa postului..in loc sa lupte cu hotia si coruptia le-a placut sa faca ei pe hoti si corupti …sa nu le dea mult de lucru..,

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata