Take a fresh look at your lifestyle.

Impact violent între un autoturism și o motocicletă. O tânără aflată pe motor a fost grav rănită

1

accident-motoIeri, două persoane au fost rănite în urma unei coliziuni între o motocicletă şi un autoturism.

La data de 22 iunie, în jurul orei 09:30, în municipiul Turda, s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea a două persoane.

Un bărbat de 52 de ani, cetăţean maghiar, în timp ce conducea motocicleta pe strada Piaţa Romana, din Turda, pe fondul neasigurării corespunzătoare la efectuarea unui viraj spre stânga, a intrat în coliziune cu un autoturism.

În urma impactului, a rezultat rănirea uşoară a bărbatului de 52 de ani, precum şi rănirea gravă a unei tinere aflată pe motocicletă. Aceştia au fost transportaţi la Spitalul Municipal Turda pentru acordarea îngrijirilor medicale.

Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul rutier.

foto: arhivă

RECOMANDĂRI PENTRU MOTOCICLIŞTI:

 

  • Feriţi-vă de vehicule la viraje şi intersecţii – cel mai frecvent tip de accident de motocicletă este generat de şoferii care nu se asigură la executarea virajelor la stânga sau la schimbarea benzii de deplasare.
  • Păstraţi contactul vizual – nu presupuneţi că vă văd ceilalţi. Încercaţi întotdeauna să aveţi contact vizual cu şoferii care v-ar putea intersecta traiectoria.
  • Anticipaţi intenţiile partenerilor de drum – chiar şi atunci când şoferii, bicicliştii şi pietonii văd că vă apropiaţi, ei, de multe ori, apreciază greşit distanţa ori viteza.
  • Asiguraţi-vă în oglinzi atunci când viraţi – şoferii care vin din urmă s-ar putea să nu încetinească pentru dumneavoastră.
  • Fiţi pregătit pentru condiţii periculoase de drum – carosabil umed, scurgeri de lichide, nisip, pietriş, cale de rulare tramvai, gropi şi alte pericole rutiere de suprafaţă care vă pot afecta grav aderenţa generând accidente.
  • Abordaţi curbele cu viteză moderată, fără a le “tăia” – multe accidente se întâmplă din cauza pătrunderii pe sensul opus.
  • Utilizaţi o cască de protecţie omologată – care îndeplineşte standardele actuale de siguranţă. Evitaţi să cumpăraţi o cască folosită, este posibil să fi suferit un accident, iar reparaţia poate ascunde vicii structurale.
  • Purtaţi îmbrăcăminte de protecţie pentru motociclişti – numai aceasta poate asigura o bună protecţie în timpul unui accident şi vă protejează de intemperii. Preferaţi echipamentul modular ,,în straturi” astfel încât să-l puteţi adapta la condiţiile meteo în schimbare.
  • Protejaţi-vă ochii – curentul de aer, insectele zburătoare şi praful vă diminuează vizibilitatea şi vă pot răni ochii sau faţa. Cea mai bună protecţie este o cască integrală cu masca de protecţie inclusă.
  • Fiţi vizibil – purtaţi haine strălucitoare, reflectorizante. Adăugaţi material reflectorizant în plus sau purtaţi o vestă reflectorizantă. Păstraţi-vă întotdeauna farul aprins şi rulaţi în poziţia de unde şoferii vă pot observa cu uşurinţă în oglinda retrovizoare (la 2/3 din lăţimea benzii). Evitaţi unghiurile moarte ale celorlalte vehicule.
Citește și
1 Comentariu
  1. Laura spune

    De ce nu sunt scrise se sfaturi pentru șoferi?

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata