Take a fresh look at your lifestyle.

S-a pus Poliția Rutieră pe șoferii vitezomani și nesimțiți. Zeci de amenzi într-o zi

0 3

politia-rutiera-2 (2)Statistica plasează viteza excesivă sau neadaptată la condiţiile de drum pe primul loc ca şi cauză generatoare de accidente pe drumurile din judeţul Cluj.

Din cele 70 de sancţiuni contravenţionale pe care le-au aplicat poliţiştii rutieri, peste 20 au vizat nerespectarea limitei legale de viteză. Totodată, pentru reducerea numărului de opriri neregulamentare în vederea fluidizării traficului, s-a impus amendarea a circa 20 de şoferi.

De asemenea, poliţiştii rutieri au reţinut trei permise de conducere şi au retras certificatele de înmatriculare a cinci vehicule a căror stare tehnică nu era conformă standardelor în vigoare.

S-a constatat şi comiterea a două infracţiuni la regimul circulaţiei. Un şofer este cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, iar un altul  pentru conducerea unui autovehicul care nu are drept de circulaţie pe teritoriul Romaniei.

Șoferii trebui să știe faptul că, mai înainte de toate, siguranţa primează. Astfel, în condiţiile unui trafic aglomerat, păstraţi-vă calmul şi nu încercaţi să recuperaţi timpul pierdut prin manevre bruşte şi rulare mult mai rapidă, întrucât graba vă poate implica în evenimente rutiere nedorite.

De asemenea, s-a constatat faptul ca cele mai multe dintre accidentele grave, care au ca şi cauză principală de producere VITEZA, se petrec în interiorul localităţilor, cu precădere pe drumurile naţionale. Astfel, se recomandă şoferilor să fie vigilenţi la ce se întâmplă în jur, respectiv la acţiunile celorlalţi participanţi la trafic, cu precădere în caz de aglomeraţie, precum şi la starea drumului.

Adaptați în permanență viteza de deplasare la condițiile meteo-rutiere concrete sectorului de drum pe care circulaţi, rulând nu la limita admisă de lege, ci la limita legală care asigură mersul în siguranță.

Nu uitaţi: viteza poate ucide! Adoptați un comportament preventiv în trafic, pentru siguranţa voastră şi a celor dragi!

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata