Take a fresh look at your lifestyle.

Un tânăr dirijor s-a spânzurat în pădurea de lângă strada Câmpului din Mănăștur. Ce probleme avea bărbatul

0

Tânărul dirijor Tudor Ciupeiu a fost găsit spânzurat în noaptea de marţi spre miercuri, la marginea pădurii de pe strada Câmpului, din cartierul clujean Mănăștur. Dirijorul era originar din Cluj-Napoca, dar profesa în Oradea, la Facultatea de Arde, unde era asistent universitar. Întors acasă, la Cluj, artistul și-a încheiat socotelile cu viața. Se pare că bărbatul avea probleme inclusiv la serviciu și urma să fie cercetat disciplinar. Tudor Ciupeiu era și în divorț cu soția sa. Potrivit polițiștilor, toate indiciile din acest caz arată că este vorba despre o sinucidere.

Bărbatul avea doar 32 de ani, dar preda de mai mulţi ani la Universitatea din Oradea. De altfel, era căsătorit cu o colegă de la facultate, iar împreună au o fetiţă în vârstă de 8 ani, scrie eBihoreanul.ro.

Tudor şi-a luat viaţa spânzurându-se cu o funie de creanga unui copac, în zona străzii Câmpului, din cartierul Mănăştur. În jurul orei 2.30, l-a găsit fratele său, cu care dirijorul locuia, de o vreme, în casa lor părintească din Cluj Napoca.

„Tudor a fost un geniu, un specialist de excepţie. Dar nu şi-a găsit locul pe lumea asta”, a declarat, joi, fostul decan al Facultăţii de Arte, Agneta Marcu, potrivit sursei citate. Profesoara l-a cunoscut bine pe dirijor, a colaborat cu el şi spune că moartea lui este o mare pierdere pentru lumea artei.

Colegii dirijorului spun că în ultimii doi ani, acesta a suferit mai multe dezamăgiri: mama sa, de care era apropiat, a murit, iar el n-a putut să-şi facă doctoratul la Cluj-Napoca, aşa cum a dorit, pentru că nu şi-a permis să plătească taxele de studiu. Drept urmare, risca să-şi piardă locul de muncă, pentru că nu avea un doctorat în Muzică, aşa cum legea îl obligă. În plus, s-a înstrăinat de soţia sa, Andrada Ciupeiu, şi ea un cadru didactic al Facultăţii de Arte din Oradea. Cei doi erau în proces de divorţ, cu un prim termen fixat pentru luna ianuarie.

Pe de altă parte, dirijorul avea probleme şi la Universitate. În ultima lună, a absentat nemotivat de la multe cursuri şi urma să fie cercetat de o comisie disciplinară. În semn de doliu, Universitatea a arborat, joi, steagul negru.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata