Take a fresh look at your lifestyle.

Cinci școli și licee din Cluj-Napoca au începând de azi platforme subterane de colectare a deșeurilor

0
Sursa foto: youtube.com

Cinci noi platforme subterane de colectare a deșeurilor sunt disponibile de azi în Cluj-Napoca. Este vorba despre punctele de colectare amplasate la Școala Horea, Liceul Ana Aslan, Liceul Nicolae Bălcescu, Liceul Avram Iancu și Colegiul Edmond Nicolau.

Municipalitatea trebuie să finalizeze proiectul care prevede amenajarea a 100 de astfel de platforme subterane de colectare a deșeurilor până la sfârșitul lunii noiembrie anul curent, când expiră contractul. Proiectul pilot de aruncare selectivă a gunoiului în subteran a demarat în 2016, iar termenul de finalizare este de 18 luni.

”Este un sistem modern, colectarea deșeurilor este silențioasă, discretă și permite menținerea curățeniei la punctele gospodărești. Cetățenii scapă astfel nu doar de imaginea vechilor ghene de gunoi, ci în special de mirosurile neplăcute. Acest tip de platformă cuprinde trei containere pentru fracție uscată – sticlă, PET, plastic, hârtie, carton – și 1 container pentru fracție umedă – deșeuri menajere”, spune primarul Emil Boc.

Proiectul va continua cu amplasarea de puncte gospodărești și în celelalte școli și licee, acolo unde situația juridică a terenurilor o va permite. Reamintim că cetățenii au obligația legală de a colecta selectiv deșeurile menajere.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata