Take a fresh look at your lifestyle.

CLUJ – Poveste incredibilă despre cum un minor dat dispărut a fost SALVAT de la cerșetorie forțată în IRLANDA

0

Încă de anul trecut, imediat după tragedia de la Caracal, toate inspectoratele de Poliție tratează dispariția minorilor cu atenție sporită, proceduri amplificate pentru a identifica copiii în cauză. Un caz incredibil s-a petrecut ieri seara în Cluj-Napoca.

O mamă a raportat dispariția băiatului ei, un tânăr de 16-17 ani, care ar fi dispărut de la pensiunea la care erau cazați. Alarma s-a dat în toate structurile interne ale IPJ Cluj, inclusiv la cei de la Biroul Rutier Cluj-Napoca. În scurt timp, înainte ca buletinul de presă cu anunțul că tânărul e dispărut să fie transmis către mass-media, șeful Biroului Rutier Cluj-Napoca, comisarul Sergiu Dan Iurian l-a depistat personal pe băiat.

Povestea este una aparte deoarece tânărul nu a mai fost predat părinților, ci Protecției Copilului. Acesta urma să fie dus de părinți în Irlanda și obligat, ca de obicei, să cerșească pe străzile de acolo. 

Potrivit informațiilor Ziar de Cluj, în momentul în care s-a anunțat dispariția adolescentul, comisarul Iurian a luat legătura cu cei de la compania de transport Fany și i-a întrebat dacă există vreo cursă către localitatea de domiciliu a minorului. Directorul firmei i-a spus că în urmă cu 5-10 minute a plecat un autocar din autogară spre destinația respectivă. Șeful de la Rutieră Cluj-Napoca a comunicat cu șoferul de pe cursa respectivă, iar autocarul a fost oprit pe Calea Turzii, în mijlocul de transport aflându-se minorul dat dispărut de către părinți. 

Culmea, conform procedurii, băiatul trebuia predat părinților, însă a ajuns în grija celor de la Protecția Copilului. 

„Am fost sunați de către cei de la Investigații Criminale Cluj care ne-au raportat că au identificat un minor, în vârstă de 17 ani. Ne-au sunat aseară, în jurul orei 22. Ni s-a spus că băiatul le-a declarat polițiștilor că nu dorește să se întoarcă la părinți deoarece aceștia urmau să îl oblige să practice cerșetoria în Irlanda. Conform procedurii am luat decizia plasării în regim de urgență a acestuia într-un centru specializat, iar colegii mei împreună cu cei de la Poliția Cluj fac verificări în acest sens. Din câte știu, în momentul în care a fost găsit, tânărul plângea și se ruga de autorități să nu fie înapoiat părinților, deoarece aceștia urmau săptămâna viitoare să îl ducă în Irlanda la cerșit. În continuare vom colabora cu cei de la DGASPC Mureș, dat fiind că domiciliul tânărului este în Târnăveni, care vor lua măsuri exclusive în interesul tânărului. În prezent, acesta se află în custodia noastră”, a declarat directorul DGASPC Cluj, Daniel Tămaș. 

Continuarea pe ZiardeCluj.ro.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata