Take a fresh look at your lifestyle.

Copiii clujeni pe primul loc la scrimă, la nivel național

0

Copiii clujeni au obținut în acest weekend rezultate foarte bune la prima ediție a  Cupei Atlas Invictus, asigurând Clujului cele mai multe dintre medaliile competiției.

Ei au adus orașului 6 medalii, prin câștigarea a 3 medalii de aur, 2 de argint și 1 de bronz la categoriile de vârstă U9, U11 si U13 .

Rezultatele au fost următoarele :

Floreta Feminin U13

1.     Zsigmond Eszter Julianna – City Fencing Cup – HUN

2.     Veres Ilinca – ACS ARAMiS – ROU

3.     Horvath Timea – CSM Cluj Napoca & Marin Delia  CSTA Bucuresti – ROU


Floreta Masculin U13

1.     Timaru Tudor – ACS Atlas Invictus – ROU

2.     Grigorovici David – ACS Atlas Invictus – ROU

3.     Vaida Vlad – ACS Atlas Invictus – RO & Binder Erick – Chimia Ramnicu Valcea – ROU

Floreta Feminin U11

1.     Marin Delia – CSTA Bucruesti – ROU

2.     Dubau Catrinel – ACS Atlas Invictus – ROU

3.     David Stefania -ACS Floreta Timisoara & Horvath Teodora – CSM Cluj Napoca- ROU

Floreta Masculin U11

1.     Grumazescu Filip – Petrolul Ploiesti – ROU

2.     Popescu Rares – ACS Floreta Timisoara -ROU

3.     Felecan Horia – CSM Cluj Napoca & Florea Edward CSTA Bucuresti – ROU

Floreta Feminin U9

1.     Ghisa Victoria – ACS Atlas Invictus – ROU

2.     Adoch Elena – ACS Floreta Timisoara – ROU

Floreta Masculin U9

1.     State Robert – ACS Atlas Invictus – ROU

2.     Bia George – ACS Aramis- ROU

3.     Nitoi Ayan – Chimia Ramnicu Valcea & Silasi Filip – CSM Cluj Napoca – ROU

Timp de două zile cei peste 80 de copii și tineri din Cluj, București, Timișoara, Brașov, Râmnicu Vâlcea, Ploiești și chiar din Ungaria s-au înfruntat în asalturi pe planșa de scrimă, construite pe fair-play și respect reciproc.

Când începi să construiești ceva, cel mai greu pas este întotdeauna primul. Cred că atât clubul nostru cât și relația de parteneriat pe care o construim cu comunitatea de scrimă din regiune și cu ecosistemul de suport din oraș am trecut de acest prim pas cu bine, împreună. Rezultatele copiilor noștri îi încurajează să continue, faptul că ni s-au alăturat în această competiție și echipe din afara țării este un alt element încurajator, care ne determină să privim către viitor cu încredere și motivația de a face din Cluj un centru european de scrimă” a explicat Bogdan Dascălu, fondatorul competiției, la rândul său campion al acestei discipline.

Background:

În perioada 4-5 septembrie 2021 a avut loc la Cluj – Napoca ”Cupa Atlas Invictus„ – prima competiție națională de scrimă pentru copii cu vârstele cuprinse între 7  și 13 ani, la care au participat peste 80 de copii din Cluj, București, Timișoara, Brașov, Râmnicu Vâlcea, Ploiești.

Evenimentul a avut loc în incinta celei mai noi săli private, special dotate pentru scrimă – inaugurată în anul 2021 de către Asociația Club Sportiv ”Atlas Invictus”, în scopul fondării la Cluj-Napoca a celei mai moderne infrastructuri de susținere a acestui sport pentru tinerii din oraș și zona metropolitană. 

Organizată cu suportul municipalității, competiția deschide un proces de dezvoltare pe termen lung a practicării acestei discipline sportive la Cluj-Napoca, pentru a valorifica potențialul neexploatat încă la adevăratul său nivel atât în oraș, cât și în România.

Concursul național ”Cupa Atlas Invictus„ este organizat în parteneriat cu Primăria și Consiliul local Cluj-Napoca, în baza programului anual de finanțare și suport pentru organizații non-guvernamentale, în vederea susținerii evenimentelor culturale, sociale și sportive. 

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata