Take a fresh look at your lifestyle.

Cum să economisești bani, în mod regulat, în următorul an?

0
Conținut oferit de: Partener extern.

Pentru a-ți proteja și gestiona finanțele personale, ai putea adopta anumite măsuri care te ajută în acest sens. Poți economisi bani dacă îți stabilești un buget pentru a-ți controla toate cheltuielile lunare și desigur dacă te străduiești și să te menții în limitele stabilite. Gestionarea finanțelor este un lucru extrem de necesar, pentru că te ajută printre altele să economisești bani, respectiv să pui o anumită sumă din salariu deoparte, în fiecare lună.

Alte măsuri de aplicat sunt:

  • Efectuează o planificare financiară bună, crează-ți un buget realist prin care să ții sub control cheltuielile și să pui deoparte o sumă din venituri
  • Investește cu atenție în acțiuni, fonduri mutuale, obligațiuni, dacă îți dorești asta, dar ține cont că unele dintre ele sunt opțiuni profitabile dar și riscante (ex. acțiunile)
  • Nu cheltui mai mult decât îți poți permite, stabilește-ți un buget precis
  • Află ce taxe trebuie să plătești și cum le poți plăti sau chiar minimiza dacă le achiți la timp
  • Redu risipa de energie electrică, astfel vei plăti mai puțin la facturi
  • Evită achizițiile inutile, optimizează-ți cheltuielile
  • Pregătește-te pentru pensionare, economisind un procent din salariul tău lunar, cum ar fi de exemplu prin fondul de pensii
  • Pune bani deoparte atât pentru termen lung, cât și pentru termen scurt, pentru a avea o sumă care te va ajuta să faci față greutăților sau unor situații de urgență
  • Dacă ai împrumuturi bancare, află în mod constant care este rata dobânzii și cum poți obține cea mai bună rată posibilă
  • Plătește-ți datoriile cât mai repede, pentru a evita acumularea lor – ceea ce îți poate afecta viața și situația financiară
  • Evită să te îndatorezi, încearcă să-ți gestionezi cât mai bine cheltuielile, pentrru a evita problemele financiare pe termen lung.

Poți economisi bani cu un card de credit?

Hands holding credit card and using laptop. Online shopping

Deși populare, cardurile de credit nu sunt încă bine cunoscute consumatorilor români. Dacă vrei să afli care sunt avantajele și dezavantaje folosirii unui astfel de card, trebuie să cunoști bine acest produs bancar de o importanță deosebită.

Mulți îl descriu ca pe un instrument care ne poate fi util pe de o parte, dar care ne poate împiedica să economisim bani dacă nu suntem atenți. Fără îndoială, modul cum ne cheltuim banii este strict individual pentru fiecare, deci nu ține de utilizarea cardului de credit.

Pri urmare, ai putea ține cont și de beneficiile oferite de card, cum ar fi:

  • Unele carduri au cele mai mici taxe de serviciu și o perioadă de grație optimă
  • Există carduri care au rata dobânzii mai mică
  • Pentru a retrage numerar folosește bancomatul băncii
  • Poți folosi cardul pentru plata unor facturi, servicii, mici achiziții
  • Dacă ai un venit constat, atunci îți poți plăti datoriile în mod regulat cu un card.

Conform celor scrise pe CNN, anumite carduri de credit noi din 2024 vor veni cu multe avantaje, precum: reducerea comisioanelor interbancare, clienții vor plăti pentru beneficii exclusive de călătorie, vor avea acces la facilități de lounge-uri dedicate pentru oaspeți în sute de aeroporturi din întreaga lume fără rezervare prealabilă.  

În cele din urmă, nu trece cu vederea nici servicul financiar digital care te poate ajuta să-ți gestionezi finanțele într-un mod mai convenabil, cu cele mai avantajoase tipuri de carduri Revolut. Din punctul de vedere al celor care folosesc deja astfel de carduri, ele sunt instrumente grozave care pot fi utile, mai ales în ceea ce privește modul de a cheltui banii.

De anul viitor apar schimbări mari și la banci, s-a spus despre comisioane, că vor fi majorate la anumite transferuri, mai ales de pe anumite carduri spre alte carduri de la o altă bancă. De asemenea, se preconizează și faptul că se vor mări amenzile, iar salariile angajaților din sistemul public vor crește, acestea par a fi noile măsuri fiscale ce vor intra în vigoare de la 1 ianuarie.

Citește și
SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata