Take a fresh look at your lifestyle.

Cum se folosește un șlefuitor electric

0
Conținut oferit de: Partener extern.

Vrei să oferi un look nou unui mobilier mai vechi, să faci o cușcă pentru câinele tău sau să îți renovezi livingul? În aceste cazuri, ai putea avea nevoie de un șlefuitor. Dacă nu ai avut niciodată ocazia să manevrezi o astfel de unealtă, nicio problemă, în cele ce urmează îți vom spune cum se folosește o mașină de șlefuit.

De ce să folosești un șlefuitor

După cum îi spune și numele, mașina de șlefuit este o unealtă extrem de practică pentru a șlefui diferitele suprafețe. În funcție de modelul ales și în funcție de hârtia abrazivă, poți șlefui lemn dar și tablouri, plastic, metal, vopsea și chiar și ipsos.

Chiar dacă unele suprafețe pot fi șlefuite cu mâna, șlefuitorul îți va permite să efectuezi aceste sarcini mai rapid și vei obține un rezultat mai uniform.

Alegerea benzilor abrazive

Înainte de a începe să lucrezi cu mașina de șlefuit, trebuie cumperi benzi sau discuri abrazive care să corespundă sarcinii pe care trebuie să o efectuezi. Există consumabile de diferite tipuri pentru șlefuitoare dar și nivele diferite de abrazivitate.

  • Dacă vrei să șlefuiești lemnul sau vopsea atunci trebuie să optezi pentru benzi de șlefuit;
  • Hârtia corindon este ideală pentru șlefuirea unui mobilier vopsit spre exemplu;
  • Pentru șlefuirea de metale, orientează-te spre un șmirghel mai abraziv;

Ar trebui, în egală măsură să ții cont de granulația hârtiei abrazive pentru a putea adapta alegerea benzilor la sarcinile pe care le ai de efectuat. Cu cât granulația va fi mai mare, cu atât va fi mai potrivită pentru suprafețe mai aspre și pentru sarcinile de înlăturare a diferitelor materiale. Cu cât granulația va fi mai mică, cu atât va fi mai adaptată pentru finisaje și suprafețe mai delicate.

Pregătește suprafața de șlefuit

Acum că ai ales hârtia abrazivă de la https://www.ingcomag.ro/scule-electrice pe care o vei folosi pentru șlefuire, trebuie să pregătești suprafața.

  • Verifică dacă suprafața prezintă sau nu mizerie, cuie sau șuruburi;
  • Dacă urmează să șlefuiești o suprafață mai mică, o piesă mai mică de mobilier, încearcă să o fixezi cu ajutorul unei menghine;
  • Înainte de a șlefui o piesă de mobilier, fă în așa fel încât să fie stabilă;
  • Protejează mediul de lucru de praf înainte de a te apuca de treabă, mai ales dacă lucrezi la interior;

Șlefuiește suprafața

Iată câteva sfaturi pentru a șlefui orice suprafață asemeni unui profesionist. Aplicând aceste sfaturi vei obține un rezultat curat.

  • Nu exercita presiune asupra șlefuitorului. Această unealtă este concepută pentru ca greutatea sa să exercite o forță suficientă asupra suprafeței;
  • Pentru a evita urmele încearcă să ai grijă cum lucrezi;
  • Atunci când șlefuiești lemn este important să respecți sensul firului lemnului;
  • Verifică cât de des se poate starea hârtiei abrazive. Dacă este uzată, mai bine o înlocuiești;
  • Începe întotdeauna cu cea mai puternică hârtie abrazivă după care efectuează finisajele cu granulații mai fine;

Pentru siguranța ta, înainte de a folosi mașina de șlefuit verifică starea generală a uneltei atunci când este scoasă din priză. Folosește echipamentul de protecție necesar și întreține în mod regulat șlefuitorul.

Citește și
SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata