Miercuri, 16 mai, Asociaţia Bucătarilor Italieni (filiala România) organizează un prim curs de bucătărie mediteraneană pentru elevi ai Colegiului Tehnic “Raluca Ripan” din Cluj-Napoca.
Titlul cursului este ”Cucina mediterranea, bucătăria tradiţională italiană; făina, pastele – metodologie de confecţionare artizanală şi prepararea acestora”. Cei 25 de elevi clujeni implicaţi vor primi atestate de participare.
Acest curs este primul dintr-o serie pe care Asociaţia Bucătarilor Italieni (filiala România) le va susţine pentru elevii Colegiului Tehnic “Raluca Ripan”, şcoală cu profil de industrie alimentară şi gastronomie.
În oferta educaţională a Colegiului Tehnic “Raluca Ripan” sunt incluse formele de învăţământ la zi, seral, postliceal şi profesional (învătământ dual), iar specializările pe care le oferă sunt: tehnician în industria alimentară, tehnician în gastronomie, tehnician dietetician, brutar-patiser-preparator produse făinoase, preparator produse din carne şi peşte, bucătar şi cofetar-patiser.