Take a fresh look at your lifestyle.

Derulare proiect Independent

0

…A venit toamna…gata să transforme totul în jurul nostru, să coloreze grădinile, parcurile, fructele și sufletele noastre în culori jucăușe, să hrănească vise… vise de copii pentru un viitor mai bun, mai luminos, mai colorat!

Clopoțelul a sunat, școala a început, iar noi, fundația Ajutați Copiii România am dat startul proiectului Independent, finanțat  de Fundatia Comunitară Cluj prin “Fondul pentru un viitor mai bun în comunități” cu sprijinul Lidl România, susținut de Federația Fundațiile Comunitare din România.

Cine sunt independenții noștri?…sunt 50 de elevi din comunitatea  Pata Rât care urmează cursurile “Școlii Gimnaziale Speciale/Centru de Resurse şi Documentare privind Educaţia Incluzivă/Integrată”- partener principal în implementarea proiectului și cărora le-am pregătit activități de socializare, de educație non-formală, de achiziții vestimentare. Nu, nu am uitat nici de familiile lor, de frați, surori și părinți…le-am pregătit și lor o parte de acțiuni precum suport informațional  pentru părinți și achiziții vestimentare pentru 10 copii neșcolarizați, frați sau surori ai independenților noștri.

Ce își propune proiectul Independent? Obiectiveleacestui proiect sunt: creșterea gradului de participare  la viața socio- culturală și profesională prin efectuarea de vizite la obiective, manifestări culturale și institutii publice/ private, achiziționarea de articole de îmbrăcăminte și încălțaminte,  prevenirea abandonului școlar prin conștientizare și suport informațional,  creșterea motivației și atractivității procesului de învațare prin completarea actului educațional tradițional cu educație non-formală și creșterea șanselor de răspuns la nevoile și problemele reale si curente ale comunității din Pata Rât din partea comunității clujene extinse prin acțiuni de vizibilitate și impact în mass- media scrisă și TV.

…Oare ce au facut independenții luna trecută?…hai să tragem cu ochiul și să-i vedem în acțiune la Poarta de su` Feleac unde au învățat de la o gazdă deosebită multe lucruri despre viața satului, despre unitate și unire, dar au și realizat împletituri din aluat…

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata