Take a fresh look at your lifestyle.

Doi români și-au donat darul de nuntă pentru ca o familie cu patru copii să aibă o casă

0

Doi tineri din Popeşti Leordeni au donat darul de nuntă, aproximativ 35.000 de lei, unei fundaţii care ridică o casă în Sâmbăta de Sus pentru o familie cu patru copii, pentru care „acasă” era anexa unui grajd, lângă vitele de care părinţii au grijă.

Povestea familiei din Sâmbăta de Sus este una tristă şi a ajuns la Asociaţia ,,Licuricii fericiţi”, din Câmpulung Moldovenesc, prin intermediul fiului cel mare al familiei, Raul, găsit înfometat, dormind într-un foişor al Mănăstirii Sâmbăta de Sus. Copilul a fost găsit acolo de Nicoleta Bogoş, reprezentanta Asociaţiei. Psiholog şi învăţătoare, femeia a intrat în vorbă cu Raul şi a aflat drama prin care trece familia lui.

„Sunt doi adulţi şi patru copii. Stau într-un bordei, într-o anexă a unui grajd care este pe proprietatea celor care deţin vitele de care au grijă. Sunt genul de familie care e pusă la zid, alungaţi. L-am găsit pe Raul în foişorul Mănăstirii Sâmbăta de Sus. Nu mâncase de câteva zile”, a povestit, corespondentului MEDIAFAX, Nicoleta Bogoş.

Cei patru copii au vârste de 8, 5, 2 ani şi cel mai mic are doar câteva luni.

Impresionată de modul în care l-a găsit pe copil, femeia s-a mobilizat şi a decis ca Moş Crăciun să aducă familiei din Sâmbăta de Sus o casă în dar. Donaţia cea mai mare pentru casă a venit de la doi tineri din Popeşti-Leordeni, care au decis să doneze darul de nuntă.

„Nu-i cunosc. Am lansat un apel pe Facebook. Ne-au trimis mesaj să le dăm detalii, ce intenţionăm să facem. Ne-au impresionat. Ştiu că el se numeşte Andrei Nistor, că sunt din Popeşti-Leordeni şi ne-a spus că va face o donaţie puţin mai mare pe care au primit-o de la alţi oameni, pentru că ei au destul. S-au decis să dea darul de nuntă mai departe”, a afirmat reprezentanta Asociaţiei.

În total, cei doi tineri au donat 35.000 de lei.

Nicoleta Bogoş spune că locuinţa se ridică pe o bucată de pământ obţinută de la Primărie. Costul total al lucrărilor şi dotărilor este de peste 100.000 de lei.

„Casa este aproape gata. Pământul este de la Primărie. Casa este construită din temelii. Voluntarii finalizează acum interioarele. Părinţii sunt şi acum şocaţi că cineva îi ajută”, a mai spus Nicoleta Bogoş, fiind convinsă că Raul, părinţii şi fraţii lui vor avea, de Crăciun, casa lor.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata