Take a fresh look at your lifestyle.

Două dintre spitalele promise de Alin Tișe pentru Cluj NU se mai realizează

0

Consiliul Județean Cluj nu mai primește bani din PNRR pentru realizarea celor două spitale promise de Alin Tișe, pentru județul Cluj, încă de acum câțiva ani. Președintele CJ Cluj, Alin Tișe, a arătat cu degetul inclusiv către colegii săi aflați la guvernare.

Guvernanții noștri au decis să taie 677 de milioane de euro din PNRR. Banii erau pentru construirea unor noi spitale. La Cluj-Napoca au rămas fără bani Spitalul Pediatric din Borhanci și Centrul de Transplant Integrat de pe strada Victor Babeș.

”Tăierea banilor de la sănătate din PNRR este o crimă pentru sistemul sanitar. Clujul are cele mai mature două proiecte de spitale din țară:

Spitalul Monobloc de Copii, care deservește întreaga Transilvanie și România.

Centrul Integrat de Transplant Multiorgan – inimă, plămâni, ficat și rinichi – unic în România și SE Europei.

Institutul de Transplant Renal de la Cluj (subordonat MS) funcționează acum impropriu într-un pod, iar Ministerul Sănătății tace și fuge! Ambele proiecte ale CJ Cluj sunt în faza finală de LICITAȚIE PENTRU EXECUȚIE, nu în diverse faze inferioare! Guvernul trebuia să înlocuiască proiectele neviabile din listă cu aceste proiecte pe sănătate – fiind cele mai avansate din țară!!! Nu trebuia să reducă banii de la sănătate din PNRR! Existau proiecte viabile care puteau fi finanțate!”, a spus Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Citește și
SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata