Take a fresh look at your lifestyle.

Efort uriaș din partea personalului SCJU Cluj după accidentul de la Căpușu Mare. Medici, asistenți și farmaciști s-au prezentat voluntar la serviciu

0

Un grav accident rutier cu victime multiple încarcerate, petrecut miercuri la Căpușu Mare, a avut ca și consecință transportul la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a SCJU Cluj a patru persoane în stare gravă. Un bărbat fără permis de conducere a pătruns cu mașina pe contrasens. Șapte persoane nevinovate au ajuns la spital, la fel și autorul accidentului.

Odată ce medicii urgentiști au aplicat procedurile specifice, trei persoane în stare critică au fost transferate în Blocul Operator al Secției Clinice Chirurgie I. A fost momentul în care și-au intrat în rol echipele multidisciplinare chirurgicale și de terapie intensivă, care au reușit performanța să intervină concomitent la trei pacienți cu operații majore.

AU VENIT VOLUNTAR LA SERVICIU

Pentru completarea echipelor, un număr important de medici, medici rezidenți, asistenți medicali și farmaciști s-au prezentat voluntar la serviciu, în acord cu procedurile și protocoalele interne. Echipele operatorii au fost coordonate de medicii chirurgi Vlad Făgărășan (medic de gardă), Cătălin Ciuce și Ciprian Cucoreanu, împreună cu medicii anesteziști Dumitru Patraș, Crina Leahu, Marta Băncișor și Gabriela Csipak.

Citește și … Bărbatul care a provocat accidentul grav de la Căpușu Mare a fost dus în fața judecătorilor. Decizia magistraților

Pe timpul intervențiilor chirurgicale și după operații au fost utilizate cantități importante de sânge transfuzat, subliniind din nou importanța asigurării permanente a unităților de transfuzie sanguină.

„Prof.Dr. George Dindelegan, șef al Secției Clinice Chirurgie I și Conf.Dr. Cristina Petrișor, șef al secției Clinice Terapie Intensiva I au asigurat managementului cazului complex care a presupus, în plus față de procedurile obișnuite, utilizarea angiografiei și radiologiei intervenționale, utilizarea trombelastografiei și administrarea de sânge prin utilizarea aparatului Cell Saver (colectarea, procesarea și reinfuzia sângelui propriu al pacientului care se pierde în timpul accidentului și a perioadei operatorii)”, se arată într-o informare a Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca.

Citește și … VIDEO – Cine este bărbatul care a provocat accidentul de la Căpușu Mare. În luna mai a SCĂPAT de închisoare, acum e în spital alături de alte 7 persoane

Citește și … UPDATE – FOTO – Accident grav la Căpușu Mare, pe DN1 E60, victime încarcerate. Șoferul vinovat A FUGIT

Citește și
SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata