Take a fresh look at your lifestyle.

FOTO – Angajații DGASPC Cluj, bătaia de joc a autorităților clujene. Aflați în izolare prin O.M.8, oamenii dorm pe unde apucă, mănâncă ce apucă

2

Aproape 400 de angajați ai DGASPC Cluj, aflați în izolare la locul de muncă și acasă, datorită Ordonanței Militare numărul 8, dorm pe unde apucă, mănâncă ce pot și nu au echipamente de protecție. Directorul DGASPC Cluj spune că instituția a solicitat de la Consiliul Județean Cluj, condus de Alin Tișe, 500.000 de lei însă nu s-a primit nimic. Valentin Jucan, purtător de cuvânt al CJ Cluj, arată că toate instituțiile care au solicitat sprijin au și primit. Întrebat dacă DGASPC Cluj a solicitat sprijin, Jucan s-a scuzat că nu știe, dar a promis că revine cu un răspuns.

Angajații DGASPC dorm și pe saltele cât se află în izolare

Daniel Tămaș, directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj, acuză Consiliul Județean Cluj că nu a alocat niciun ban pentru hrana angajaților care trebuie să stea în izolare la locul de muncă timp de două săptămâni, iar după aceea alte două săptămâni acasă. În timpul de două săptămâni petrecut acasă în izolare, altă tură de angajați intră în izolare la locul de muncă și ciclul se tot repetă până la încetarea stării de urgență. Potrivit directorului Tămaș, angajații mai au echipamente de protecție doar pentru câteva zile.

Daniel Tămaș, director DGASPC Cluj (foto: Facebook)

„Este un ordin de ministru care spune că angajații aflați în izolare la locul de muncă vor trebui să-și achite hrana din indemnizația de hrană. Asta înseamnă 13 lei/zi, în condițiile în care angajații DGASPC sunt 24 de ore din 24 de ore în centre. Ce poți face cu 13 lei pe zi când vine vorba de hrană, la care se adaugă și igiena? CJ Cluj putea aloca fonduri, astfel încât angajații să aibă posibilitatea de a se hrăni corespunzător, nu cu cereale și lapte de două ori pe zi sau să consume ce a mai rămas prin magaziile DGASPC. Fiind în izolare, oamenii nu pot ieși să-și facă cumpărături. Asta arată cum Alin Tișe, președintele CJ Cluj, efectiv își bate joc de angajații direcției. El are lupte politice cu mine, am câștigat în instanță, e cazul să înceteze. Datorită luptelor pe care el le are cu mine suferă angajații și nu este deloc corect. În urmă cu 4 ani, Alin Tișe ne acuza că mâncăm din hrana copiilor. Din cauza managementului defectuos al doamnei Fabian Cristina, director executiv, într-o perioadă de interimat, angajații noștri, din cauza lipsei alocării hranei, au fost obligați să se descurce cum pot”, spune Daniel Tămaș, director al DGASPC Cluj.

Ordinul de ministru

Contactat telefonic, Valentin Jucan, purtător de cuvânt al Consiliului Județean Cluj, a tunat și fulgerat când a auzit că avem întrebări referitoare la DGASPC Cluj. S-a calmat între timp, după ce a realizat că nu ne interesează lupta politică Tișe – Tămaș, ci soarta angajaților DGASPC care dorm pe saltele, nu au echipamente de protecție și mănâncă ce apucă.

Valentin Jucan, purtător de cuvânt al CJ Cluj (foto: Facebook)

Nu voi discuta despre DGASPC, astăzi, vineri după-masă”, și-a început Jucan discursul.

„Între DGASPC Cluj și Consiliul Județean Cluj nu există nicio comunicare, oricât și-ar dori CJ Cluj să aibă o discuție. Conducerea DGASPC Cluj are obligația de a lua măsuri pentru a-și proteja personalul. Dacă nu poate, se adresează CJ Cluj și vor fi sprijiniți, așa cum majoritatea instituțiilor subordonate CJ Cluj au primit sprijin”, spune Valentin Jucan.

Întrebat dacă DGASPC Cluj a cerut sprijin la CJ Cluj, Jucan a spus inițial că nu s-a întâmplat asta. Ulterior s-a răzgândit și a spus că nu știe, dar nici nu poate afla repede, având în vedere că este vineri după-masă, iar directorul economic nu răspunde la telefon.

„Nu pot să intru în legătură nici cu directorul economic și nu pot să insist pentru că sunt în afara programului de lucru. Dacă aflu, revin”, a mai spus Valentin Jucan.

Până la publicarea articolului, purtătorul de cuvânt al CJ Cluj nu a mai revenit.

Tămaș susține că s-a solicitat sprijin, dar el nu a venit. Asta în timp ce Jucan arată că instituțiile care au solicitat sprijin l-au și primit.

Citește și
2 Comentarii
  1. Angajat Dgaspc spune

    “E vineri dupa masa,nu lucreaza Consiliul Judetean”. Bine ca cer diminuarea salariilor la DGASPC cu 20%,oameni care muncesc zi lumina!!! Rusine CJ Cluj!!!

  2. Io spune

    Adică pt toți hoții și curvele veniți acasă se găsește 300 de lei pe zi pt cazare și ăștia trebuie sa își plătească singuri masa și dorm pe saltele?

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata