Take a fresh look at your lifestyle.

FOTO – Doi soți din Florești, județul Cluj, au murit într-un grav accident produs în Grecia. Copilașii lor au ajuns la spital

0

Destin tragic pentru o familie. Soții au murit într-un accident produs pe autostrada Salonic-Serres din Grecia. Copilașii lor de 7 și 10 ani au fost grav răniți, dar au scăpat cu viață. Evenimentul rutier este deocamdată cercetat de autoritățile elene. Primele date arată că autovehiculul condus de șoferul român a intrat în coliziune cu un camion din Bulgaria. Ministerul de Externe a informat familia extinsă a victimelor despre această tragedie.

Presa din Grecia scrie despre un accident grav care s-a petrecut miercuri în jurul prânzului pe autostrada Salonic – Serres, în urma căruia un bărbat şi o femeie au murit, iar copiii lor au fost grav răniţi.

Potrivit rthess.gr, site-ul unui post de radio din Salonic, primul care a transmis ştirea şi care prezintă şi mai multe fotografii de la faţa locului, un autoturism cu numere de înmatriculare româneşti, de Cluj, s-a ciocnit cu un camion la kilometrul 18 al autostrăzii Salonic – Serres.

În urma coliziunii, şoferul român al autoturismului şi soţia sa, în vârstă de 48 şi 45 de ani, au murit, iar cei doi copii minori ai lor, în vârstă de 7 şi 10 ani, au fost grav răniţi şi sunt spitalizaţi. Accidentul a provocat un blocaj pe autostradă şi o lungă coadă de maşini, relatează RThess.

Cei doi soți, Roland și Alina Schmidt erau originari din Sighetu Marmației, dar locuiau în Florești. Ei erau îndrăgostiți de Grecia și de drumeții. În momentul producerii accidentului rutier, cei doi soți alături de copii se întorceau spre casă. Fuseseră în concediu.

Soții Roland și Alina Schmidt se întorceau din concediu când s-a produs nefericitul eveniment. În mașină se aflau și cei doi copii ai cuplului.

MINISTERUL DE EXTERNE, INFORMARE OFICIALĂ DESPRE TRAGEDIE

„Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin Consulatul General (CG) al României la Salonic, a fost notificat de către poliția din Salonic cu privire la un accident rutier grav produs la data de 16 august 2023, la ieșirea din Salonic, către localitatea Liti. CG Salonic a întreprins, în regim de urgență, demersuri suplimentare pentru obținerea de date și informații oficiale cu privire la cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate, precum și circumstanțele producerii accidentului.

Potrivit informațiilor obținute de către reprezentanții consulatului, accidentul s-a soldat cu patru victime, membri ai aceleiași familii, dintre care doi cetățeni români majori au decedat, iar alți doi cetățeni români minori au fost răniți, fiind transportați la o unitate medicală, pentru a beneficia de îngrijiri de specialitate.

Consulul român din cadrul oficiului consular de la Salonic s-a deplasat în regim de urgență la spitalul unde se află internați cei doi minori. În urma discuțiilor avute cu personalul medical și cu cei doi minori, a reieșit că starea acestora este stabilă, fiind în afara oricărui pericol. Au fost întreprinse măsurile necesare pentru informarea familiei extinse din România cu privire la accident și la consecințele sale deosebite. De asemenea, având în vedere situația celor doi minori rămași neînsoțiți pe teritoriul Republicii Elene, consulul român va efectua vizite repetate la unitatea medicală, până la sosirea membrilor de familie din România.

Ancheta autorităților elene cu privire la circumstanțele producerii accidentului este în desfășurare.

MAE informează că reprezentanții Consulatului General al României la Salonic sunt în legătură cu unitatea medicală și cu membrii de familie ai cetățenilor români decedați, în vederea acordării de sprijin celor doi minori, precum și pentru realizarea formalităților de repatriere a trupurilor neînsuflețite ale cetățenilor români decedați.

Reprezentanții Consulatului General al României la Salonic continuă dialogul cu autoritățile locale și cu reprezentanții spitalului și acordă asistență consulară conform competențelor, inclusiv în vederea eliberării certificatelor de deces”, se arată într-o informare a Ministerului Afacerilor Externe.

Citește și
SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata