Take a fresh look at your lifestyle.

FOTO – Polițist clujean cu tupeu și pile, trafic de influență pentru nașul său? Reclamat la 112 pentru braconaj și prins cu berea în bord

2
 • Când ești nașul unui polițist pilos crezi că îți permiți să braconezi în comuna în care lucrează el.
 • În aceeași situație îți permiți să circuli băut cu mașina, având berea pusă ostentativ în bord.
 • Iar când alți polițiști te opresc în trafic, după un apel la 112, te văd că ești beat și cer testarea ta, ameninți cu finul polițist.
 • Mai apoi spui că îți rezolvi probele de sânge.
 • Polițiștii de pe patrulă au insistat pe alcool și au deschis un dosar penal. Braconajul a rămas în aer deocamdată.
 • În acest caz, Andreea Vișan, purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj nu dorește să fie citată oficial cu declarații.

APEL LA 112, BRACONAJ ÎN FLOREȘTI

Sâmbătă seara o persoană a sunat la 112 și a anunțat că în pădurea din Florești o persoană de sex masculin braconează la far. (n.r. lasă luminile aprinse și atrage astfel animalele). Apelantul le-a oferit operatorilor 112 inclusiv numărul de înmatriculare al autovehiculului. Cel care a sunat la 112 a urmărit mașina vânătorului de ocazie.

O patrulă de poliție, formată dintr-o domnișoară și un tânăr, relativ nou încadrați, se deplasează spre locul indicat de apelant la 112. Numai că pe drum se întâlnesc cu respectiva mașină și o opresc în trafic.

Autoturismul pârâtului a fost oprit în trafic de către patrulă

Celui de la volan i se solicită documentele, dar și să-și dea acordul pentru testarea cu etilotestul, având în vedere că berea e în bord, la vedere, miroase a băutură, iar alte sticle sunt într-un sac pe bancheta din spate.

„În momentul în care i s-a cerut testarea cu etilotestul a început să se dea în spectacol și să spună cine este, că e nașul lui Petrică Butur de la Poliția Florești și a început să dea telefoane. Colegii de pe patrulă au identificat personajul, respectiv pe Groza Nicolae Gheorghe. Acest individ este adus de Butur la petrecerile noastre tocmai pentru a relaționa cu noi, ca ulterior, într-o situație…, să trecem cu vederea anumite chestii. Nu ar strica să meargă colegii de la economic în control la el, la firma lui. Colegii mei de pe patrulă nu au dat înapoi, în ciuda aroganțelor lui și a intimidărilor. Nu le-a permis agenților să verifice mașina fără mandat, apoi nici armele invocând același mandat emis de un judecător. Asta deși legea spune că posesorii de arme trebuie să se supună de îndată controlului. Am convingerea că Butur a încercat ceva și nu i-a ieșit cu copiii ăștia noi”, spune o sursă de-a noastră care cunoaște situația tocmai din interior.

Berea așezată pe bancheta din spate

FINUL SE PUNE ÎN VALOARE?

Potrivit sursei noastre, Nicolae Gheorghe Groza nu a dorit să sufle în etilotest, inițial, și nici să-i fie prelevate probe biologice de sânge pentru stabilirea gradului de alcoolemie. Ar fi acceptat prelevarea de probe, dar numai după ce indirect ar fi susținut că-și rezolvă rezultatele.

„Indirect le-a sugerat colegilor mei că-și rezolvă probele de sânge. Nu ar fi exclus să-și bage finul la înaintare pentru o așa zisă rezolvare, au mai fost situații. Ei sunt ca frații și știm asta de la construirea Mega Image, ăsta de lângă noi, când colegu trebuia să fie la secție iar el era pe buldo, pe șantier, unde avea lucrări Groza. Șeful nostru nu i-a zis niciodată nimic și a tolerat situația”, mai spune polițistul.

Berea desfăcută în bordul autovehiculului

Probele de sânge prelevate de la Nicolae Gheorghe Groza, nașul lui Petrică Butur, nu erau prelucrate până joi dimineața de către Institutul de Medicină Legală Cluj. Polițiștii au deschis dosar penal, in rem, pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice. Acest dosar urmează să fie clasat în cazul în care rezultatele IML arată 0 alcool în sânge.

BUTUR, PE SILENT MODE

Contactat de ZIARUL CLUJEAN pentru a comenta dacă a încercat să facă trafic de influență pentru nașul său ori dacă în timpul serviciului presta pe șantierul de la Mega, unde avea lucrări și Groza, Butur a închis telefonul. A închis imediat după ce a auzit prima întrebare, cea cu traficul de influență. La reapelare, polițistul a respins apelul, semn că nu dorește să discute.

Polițistul Petrică Butur

PUȚINI POLIȚIȘTI ÎN FLOREȘTI?

Da, sunt puțini polițiști în Florești. De asta se plâng ei, cei din stradă, dar și oamenii comunei dacă ne uităm pe grupurile de Florești. Cu toate acestea, unii ar avea prea mult timp liber, așa cum ar fi Butur.

„Petrică Butur e genul acela de polițist care toată ziua o freacă, să mă scuzați. El este agent la sisteme de pază. Ce face el? În mod normal ar trebui să meargă la magazine să verifice sistemele de securitate, să-i informeze pe reprezentanții societăților comerciale în legătură cu legislația în vigoare și să sancționeze când este cazul. Credeți? Se poate plimba toată ziua prin VIVO, spre exemplu, că nimeni nu îl întreabă ce a făcut, iar el se bucură de acest privilegiu. A și încă o chestie, el vine în civil la muncă, își permite. Iar noi, restul, ăia puțini, încercăm să răspundem tuturor situațiilor și să dăm bine ca instituție. Da nu ia cineva activitatea lui la verificare? Treaba asta cu magazinele se poate da prin delegare unui judiciarist, spre exemplu, iar Butur scos în stradă că suntem puțini” , spune un coleg, nemulțumit de faptul că polițistul Butur nu-și face treaba și cu toate acestea ar încerca să intervină pe lângă alți polițiștii din stradă în favoarea nașului său.

Butur alături de nașul său Groza

IPJ CLUJ, REACȚIE PE INCIDENT

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Cluj contrazic, în parte, susținerile sursei noastre din Poliția Florești. Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Andreea Vișan, a refuzat să ofere o declarație oficială pe acest subiect, susținând că informațiile oferite sunt suficiente și nu este nevoie de o citare în articol.

Andreea Vișan, purtător de cuvânt la IPJ Cluj

REDĂM DISCUȚIA cu ANDREEA VIȘAN, purtător de cuvânt al IPJ Cluj:

Citește și
2 Comentarii
 1. polfloresti spune

  ce Politisti din Floresti??? abuzistii aia???
  figurantii aia care au mii de amenzi contestate si pierdute in instante??
  mai ales politista de care vorbitii…cu dosar penal…
  ia mai cerceteaza ziaristule si vezi ce e la Pol Floresti
  ca acolo toti sunt niste abuzisti nemernici

  1. Ziarul Clujean spune

   Să nu generalizăm, totuși, nu e cazul.

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata