Take a fresh look at your lifestyle.

GALERIE FOTO – Inundații în județul Cluj. Oamenii, avertizați prin RO-ALERT

0

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Avram Iancu” Cluj (ISU CJ) au anunţat, miercuri, că a fost emisă o avertizare prin sistemul RO-ALERT pentru cetățenii din zona municipiului Dej și a comunei Vad privind inundarea DJ109E. Mai jos puteți vedea imagini din teren.

Avertizarea a fost emisă la ora 14:39 pentru cetățenii aflați în zona municipiului Dej și a comunei Vad.

„ATENTIE CETATENI! Drumul Judetean DJ109E dintre localitatile VIILE DEJULUI si VAD are instituita limitare de tonaj (3,5T). Drumul este inundat la intrare in localitatea CETAN pe o distanta de 100 de metri. Pentru asigurarea protectiei populatiei se recomanda respectarea indicatiilor autoritatilor!”, se arată în alerta emisă de ISU Cluj.

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a instituit COD PORTOCALIU de inundaţii pe Someș în zona municipiului Dej. Mai multe gospodării și drumuri au fost deja inundate.

La această oră, 16:00, personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) ”Avram Iancu” Cluj desfășoară activități de monitorizare privind zonele inundate din municipiul Dej și comunele din apropiere.

Ora 14:45:

Câtcau: teren arabil inundat, aproximativ 4 km drum de exploatare agricolă inundat, 3 podețe colmatate.

Vad: câteva sute de hectare inundate teren arabil, curs Someș parțial deviat, drum județean alunecare teren aprox 6 metri pe un sens, fisuri în DJ 109E – fosta groapă de gunoi a Dejului, 100 m din DJ 109E inundat la intrare în Cetan.

Mica: câteva sute de hectare de teren arabil, 3-4 gospodării inundate; acum este în teren primarul pentru evaluare.

loading...
Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata