Take a fresh look at your lifestyle.

Grecia continuă să ardă, 13 sate au fost evacuate din regiunea Evros. România a trimis 56 de pompieri și 12 autospeciale

0

Grecia arde necontrolat și sunt aproape 70 de focare active în mai multe regiuni. Lângă Atena sunt două incendii izbucnite azi dimineață și care amenință mai multe localități. Situația cea mai gravă este în nord-estul țării, în regiunea Evros, unde cel puțin 13 sate și un spital au fost evacuate. Acolo acționează și pompierii români, care au ajuns în această dimineață în Grecia. România a trimis in total 56 de pompieri și 12 autospeciale.

Pompierii români și-au început misiunea din primele clipe când au ajuns în regiunea Evros. În regiunea din nord-vestul Greciei sunt 14 incendii active, care cu greu pot fi ținute sub control. 13 sate au fost deja evacuate.

Focul a ajuns acum la tot satul. Casa mea era acolo sus unde au izbucnit flăcările şi a fost arsă în totalitate. Nu a mai rămas nimic. Acum focul coboară spre restul satului.

În Alexandroupolis, capitala regiunii Evros, un incendiu masiv amenință spitalul universitar, care a fost deja evacuat. Un feribot a fost adus în port și este folosit pentru persoanele evacuate și care au nevoie de îngrijiri medicale.

NIKOS YOKTSIDIS, angajat al spitalului din Alexandroupolis: Nu am mai trăit aşa ceva în cei 27 de ani de carieră. Sunt condiţii de război, cu tărgi împrăştiate şi bolnavi puşi unde am putut. I-am aranjat după problemele pe care le au, ca să le dăm medicamente, seruri, tot ce au nevoie. E ca la război şi parcă a căzut o bombă aici.

Cu flăcările care amenință spitalul din Alexandroupolis se luptă și pompierii români. De altfel, România a trimis în ajutorul Greciei 56 de pompieri și 12 autospeciale, gest pentru care premierul Mitsotakis i-a mulțumit personal omologului Marcel Ciolacu.

KYRIAKOS MITSOTAKIS, prim-ministrul Greciei: Ne aşteaptă o zi lungă şi dificilă. Vă mulţumesc pentru că ne ajutaţi cu incendiile. Pompierii români sunt mereu foarte bineveniţi şi ne vom confrunta cu câteva zile grele. Mulţumesc foarte mult că v-aţi trimis oamenii să ne ajute.
În ultimele 24 de ore au izbucnit zeci de noi incendii în centrul Greciei, dar și pe insula Evia, care a fost devastată și luna trecută de flăcări. Două focare au izbucnit și lângă capitala Atena, în apropierea unor localități, și au fost ordonate evacuări. Pe lângă România, în ajutorul Greciei au mai venit echipe de pompieri și echipamente din Cipru, Franța, Cehia, Croația, Germania și Suedia. Incendiile de acum vin pe fondul unei noi perioade de caniculă, iar meteorologii avertizează că și în zilele următoare temperaturile vor urca până la 44 de grade.

Citește și
SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata