Take a fresh look at your lifestyle.

Johann Strauss Ensemble, reprezentație de gală la Opera Națională Română din Cluj-Napoca

0

Sărbătoarea muzicii clasice vieneze va debuta pe 11 decembrie, la Teatrul Sică Alexandrescu din Brașov, urmând ca în ziua următoare, pe 12 decembrie, să  viziteze Clujul, pentru o reprezentație de gală, găzduită de Opera Națională Română, la ora 19:00.

Programul muzical al concertului ”Vienna Magic – Christmas Edition” va cuprinde lucrări muzicale celebre, ce aparțin marilor compozitori Johann Strauss I și II, compoziții de Joseph Haydn, Ludwig van Beethoven, Franz Lehar, Karl Komzak, Julius Fucik,  dar și teme de Crăciun compuse de Johann Sebastian Bach.

Talentul și profesionalismul incontestabil, pasiunea uriașă pentru arta spectacolului sau interpretările tipic vieneze îmbinate cu momente fine de umor sunt componentele esențiale care cuceresc spectactorul la fiecare apariție, creând o conexiune fascinantă cu acesta indiferent de naționalitate sau vârstă.

Pentru a se apropia cât mai mult de farmecul muzical autentic straussian, artiștii se remarcă prin abordarea stilului Stehgeiger. Acest lucru se referă la dublul rol al concertmaestrului, el fiind, în același timp, dirijor și solist. Această tehnică a fost folosită de Johann Strauss cu scopul de a se apropia de spectator, de sparge barierele dintre orchestră și public.

Dirijorul ansamblului, Russell McGregor va cânta la o vioară fabricată în anul 1697 de către Carlo Giuseppe Testore, aceasta fiind “sora mai mică” a celebrei viole a lui Wolfgang Amadeus Mozart.

Biletele rămase disponibile mai pot fi procurate online prin www.bilete.ro, www.ticketnet.ro și www.biletmaster.ro precum și de la Agenția Teatrală. Prețurile biletelor variază în funcție de categoria de loc, după cum urmează: Cat.III – 80 lei, Cat.II – 120 lei și Cat.I -150lei.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata