Take a fresh look at your lifestyle.

Lucrări de întreținere pe DJ 107R Făget – Sălicea – Ciurila

0

Consiliul Județean Cluj a demarat pe drumul județean DJ 107R Făget – Sălicea – Ciurila lucrări de întreținere curentă și periodică. Acestea vizează sectorul în lungime de peste 13 kilometri cuprins între pozițiile 8+300 și 21+350.

Importanța acestor lucrări e dată de faptul că drumul județean 107R deservește clujenii care locuiesc în arealul Făget – Sălicea – Ciurila din zona metropolitană și asigură legătura directă cu municipiul Cluj-Napoca. În același timp, acesta face legătura cu drumul judeţean DJ 107L, către Cheile Turzii, lacurile din comuna Ciurila sau alte zone de relaxare preferate de clujeni.

Urmează, astfel a se derula operațiuni constând în întreținerea părții carosabile prin frezarea zonelor deteriorate, plombări cu îmbrăcăminți asfaltice și colmatarea rosturilor, întreținerea platformei drumului prin tratarea burdușirilor și a tasărilor, aducerea la profil a acostamentelor și completarea acestora și asigurarea scurgerii apelor prin curățarea șanțurilor, rigolelor și podețelor.

Totodată, vor fi realizate lucrări de asigurare a esteticii rutiere prin tăierea lăstărișului și a vegetației din zona drumului, întreținerea drumurilor laterale prin reprofilare cu cilindrare, înlocuirea de podețe și refacerea timpanelor la podețe, realizarea a aproximativ 250 de accese la proprietăți pe raza localităților Sălicea și Ciurila, precum și operațiuni în vederea asigurării siguranței circulației prin montarea de parapete și butoni reflectorizanți pe stâlpi și parapete.

Citește și
SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata