Take a fresh look at your lifestyle.

Mărarul este mai mult decât o plantă aromatică. Are un efect benefic asupra sănătății

0

Încă din tin timpuri străvechi mărarul a fost mai mult decât un condiment, fiind cunoscut, pe lângă rolul pe care îl are în bucătărie, și pentru efectele pe care acesta le are asupra sănătății.

Mărarul este o plantă care oferă o aromă puternică preparatelor, însă este bine de știut că acesta este și o sursă importantă de vitamine și minerale, precum vitamina A, vitamina C, fier și calciu.

Potrivit specialiștilor, consumul de mărar poate contribui la menținerea sănătății inimii, fiind util și pentru scăderea glicemiei.

Totodată, mărarul conține o cantitate mare de antioxidanți, compuși naturali cu rol esențial în prevenirea unor tipuri de cancer sau a bolii Alzheimer.

Valori nutriționale ale mărarului (9 grame):

  • vitamina C – 8% din cantitatea zilnica recomandata;
  • vitamina A – 4% din cantitatea zilnica recomandata;
  • mangan – 5% din cantitatea zilnica recomandata;
  • fier – 3% din cantitatea zilnica recomandata;
  • 4 calorii

Vitamina A este esențială pentru menținerea vederii, în timp ce Vitamina C susține sistemul imunitar.

De asemenea, mărarul mai conține și cantități reduse de calciu, magneziu, potasiu și zinc. 

Mărarul este considerat sigur pentru majoritatea persoanelor, însă trebuie să fie evitat de cei care sunt alergici la această plantă. 

Totodată, se recomandă ca femeile însărcinate sau care alăptează să evite mărarul sau suplimentele care au în componență această plantă, deoarece nu există foarte multe studii concludente despre influența pe care o are asupra lor, notează healthline.com.

Citește și
SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata