Take a fresh look at your lifestyle.

Moneda complementară, unică pentru Cluj-Napoca în planurile profesorului Fițiu Avram

0

Una dintre propunerile candidatului PMP la Primăria Cluj-Napoca, Fiţiu Avram, este aceea de a introduce în circulaţia locală o nouă monedă, emblematică pentru oraşul nostru, cu scopul de a conduce economia actuală spre una circulară.

Această monedă complementară clujeană este necesară pentru a susţine producţia la nivel local, prcum şi activităţile de vânzare/cumpărare pe teritoriul autohton. Introducerea ei, susţine candidatul propus de PMP, ar putea avea un impact semnificativ asupra economiei locale.

Această idee, aparent ieşită din comun, se pare că a mai fost aplicată până acum, şi există mii de regiuni din afara României, care au adoptat o monedă complementară specifică locului pentru a susţine conomia locală.

Profesorul Fiţiu Avram propune introducerea acestei monede sub numele unei specii de floare autohtonă, “Floarea Raiului” sau “Floarea Vinului”, însă cel mai probabil va fi organizat un concurs de idei, astfel încât acest lucru să fie decis împreună cu clujenii.

Întreprinderile vor fi susţinute de Primăria Cluj-Napoca printr-o politică publică, pentru a adopta în număr cât mai mare, această nouă monedă. Candidatul PMP se aşteaptă ca această idee de introducere a unei monede complementare clujene să fie primită cu încântare de comunitate, deoarece o astfel de măsură poate aduce multe beneficii oraşului. Printre acestea s-ar număra creşterea vitezei de rotaţie a banilor la nivel local, care ar conduce la ridicarea bunăstării oraşului.

De ce ar fi necesară o monedă complementară locală?

Produsele clujene se bucură deja de o oarecare popularitate, însă ar mai putea fi loc de susţinere pe partea aceasta. Însă o astfel de măsură ar putea încuraja semnificativ producţia autohtonă şi schimburile pe raza teritoriului pe care îl ocupăm?

Candidatul PMP este de părere că introducerea acestei monede complementare, resprezentativă pentru regiunea noastră, este mai degrabă o necesitate, dacă ne dorim un sistem de economie circulară.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata