Take a fresh look at your lifestyle.

Numărul morților din cauza gripei, în creștere

0

Gripa a mai ucis trei persoane. Decesul lor a fost confirmat ieri, chiar în ziua în care Sorina Pintea, ministrul Sănătății, a anunțat epidemia de gripă în România. Bilanțul morților din cauza gripei se ridică la 57. În județul Cluj, o femeie de 39 de ani, fără alte afecțiuni, a decedat în această săptămână din cauza gripei. Medicii spun că aceasta nu era vaccinată.

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile a anunțat inițial, ieri, decesul a doi bărbați, unul în vârstă de 59 de ani, din judeţul Mureş, şi un altul de 43 de ani, din judeţul Argeş. Cele două persoane decedate au fost confirmate cu virus gripal A, nu erau vaccinate împotriva gripei şi sufereau şi de alte boli.

Ulterior, a mai fost anunțat decesul unei alte persoane decedate din cauza gripei. Este vorba despre un bărbat din județul Sălaj care a decedat la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj.

România se confruntă cu o epidemie de gripă, având a treia săptămână epidemică, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, precizând miercuri, într-o conferinţă de presă, că circulaţia intensă a virusului gripal se va menţine inclusiv în luna februarie.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata