Take a fresh look at your lifestyle.

OMS: Tehnologia este „otravă” pentru creierul copiilor

0

Primesc telefonul drept recompensă, ca să stea liniștiți, sau atunci când sunt neastâmpărați. Cam în orice circumstanță, tot mai mulți copii stau în fața ecranelor inteligente câteva ore pe zi. Comportamentul nociv, spun specialiștii, deja se vede în starea lor de sănătate, așa că Organizația Mondială a Sănătății trage noi semnale de alarmă. Expunerea prelungită poate fi o otravă pentru creier și poate aduce cu ea și boli extrem de grave.

Minim două ore în fiecare zi. Sunt cazuri însă în care cei mici nu se dezlipesc de ecrane timp de 10 ore.

Fie că intră pe rețelele de socializare, joacă diverse jocuri sau vizionează clipuri video, creierul lor pare să fie în permanent conectat cu tehnologia. Iar acest lucru îi îmbolnăvește.

Organizația Mondială a Sănătății a emis noi recomandări care spun că micuții sub un an nu ar trebui să aibă acces la tehnologie, iar celor de până în 5 ani să le fie permis accesul doar maximum o oră pe zi.

La ora actuală, cercetătorii din Statele Unite desfășoară un studiu în valoare de 300 de milioane de dolari în cadrul căruia sunt monitorizați peste 11 mii de copii cu vârste cuprinse între 9 și 10 ani.

Concluziile finale și analiza impactului pe care tehnologia le are asupra creierului și comportamentului vor fi prezentate abia  peste câțiva ani când copiii vor fi adolescenți.

Pe lângă recomandările cu privire la numărul de ore petrecut în fața ecranelor, experții Organizației Mondiale a Sănătății spun că micuții sub 5 ani ar trebui să facă mai multă mișcare în fiecare zi și să doarmă suficient.

Astfel, ei vor fi feriți de obeziatate și alte boli asociate, în perioada adolescenței.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata