Take a fresh look at your lifestyle.

Ouăle cresc nivelul de colesterol. Mit sau realitate? Ce spun medicii

0

Medicii Institutului Clinic Fundeni arată că există o concepție greșită care spune despre consumul de ouă că poate crește nivelul de colesterol în sânge și poate contribui la riscul de afecțiuni cardiovasculare. Cu toate acestea, cercetările recente au arătat că acest mit este în mare parte neîntemeiat. Ouăle sunt o sursă bogată de nutrienți esențiali, cum ar fi proteinele de înaltă calitate, vitaminele și mineralele.

Colesterolul este clasificat în două tipuri principale:

– LDL (colesterolul „rău”) și

– HDL (colesterolul „bun”).

În timp ce consumul excesiv de grăsimi saturate și trans poate crește nivelul de LDL, ouăle conțin, în general, cantități relativ mici de grăsimi saturate și pot, de fapt, să crească nivelul de HDL, ceea ce poate avea un efect benefic asupra sănătății.

Consumul moderat de ouă poate fi parte a unei diete sănătoase, echilibrate, fără a avea un impact semnificativ asupra nivelului de colesterol în sânge pentru majoritatea oamenilor.

Citește și
SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata