Take a fresh look at your lifestyle.

Pădurar prins în flagrant în timp ce oferea mită unui polițist din Râșca

0

Pădurarul Teodor Lăpuște, de la Ocolul Silvic Gilău, a fost prins în flagrant de ofițerii Direcției Generale Anticorupție Cluj în timp ce oferea mită polițistului din Râșca, Cosmin Mocan. Lucrătorul silvic a fost plasat sub control judiciar și este cercetat pentru infracțiunea de dare de mită în formă continuată. Teodor Lăpușe ar fi rudă cu Florin Ojun, șeful O.S. Gilău.

Zilele trecute, Teodor Lăpuște ar fi încercat să îl mituiască pe agentul de la Râșca, Cosmin Mocan. Pentru a închide ochii la tăierile ilegale, pădurarul i-ar fi oferit agentului de poliție 1.500 de lei. Lemnele urmau să fie tăiate din pădurea comunei Râșca, Composesoratul Dealu Mare, pădure păzită chiar de Teodor Lăpuște. Același composesorat îl are președinte tot pe Teodor Lăpuște. Conflict de interese, arată anchetatorii. Nu poți fi și președinte de composesorat și pădurar în aceeași pădure.

„Este un dosar înregistrat la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj care vizează fapte de corupție și anume o infracțiune de dare de mită în formă continuată, săvârșită de un funcționar silvic, din cadrul Ocolului Silvic Gilău, în speță un pădurar. O infracțiune de corupție față de un lucrător de poliție pentru a îndeplini acte contrare îndatorărilor de serviciu. Este vorba de o dare de mită la polițist. Împotriva funcționarului silvic s-a luat măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile”, ne-a declarat Theodor Pavelescu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj.

Polițistul care nu s-a lăsat mituit este încadrat în Poliția Română de aproximativ opt ani. El a fost încadrat direct, din sursă externă.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata