Take a fresh look at your lifestyle.

Păpușarii Teatrului Puck, premiați la Timișoara

0

Spectacolul „Strada cu îngeri”, prezentat de artiștii Teatrului de Păpuși Puck în cadrul Festivalului Internațional de Animație “Sub bagheta lui Merlin” de la Timișoara a adus la Cluj două importante distincții.

Astfel, juriul evenimentului i-a acordat regizorului Decebal Marin Premiul pentru Scenografie, iar actorii din distribuție, Andreea Bolovan, Ion Iurcu, Robert Gutunoiu și Andra Ștefan, au primit Premiul pentru Interpretare Colectivă. Spectacolul nonverbal ilustrează legătura dintre oameni și îngeri și a avut premiera la începutul anului 2017.

„Urmărim să atingem sufletul celui care este deschis să privească în profunzime. Îngerii sunt foarte prezenți în viețile noastre, chiar dacă nu suntem destul de deschiși să simțim inspirația și protecția pe care ni le dăruiesc. Fiecare dintre noi are parte de miracole cotidiene: avem momente de iluminare, momente de inspirație, când ni se pare că simțim atingerea angelică a lumii spirituale.

Poate se întâmplă atunci când ne îndrăgostim, poate când ieșim în natură sau când interacționăm cu animalelele. Ne emoționează, iar acea lumină se trezește și se amplifică. Despre această lumină vorbește spectacolul. Avem mai multe personaje și vedem ce se întâmplă cu ele când lumina se trezește: se îndrăgostesc, se iartă, se bucură. Este un demers sensibil, delicat și onest”, precizează Decebal Marin.

Spectacolul „Strada cu îngeri” a participat la diferite festivaluri naționale și internaționale și a mai fost distins cu premii, cum ar fi Premiul pentru cele mai frumoase păpuşi şi Premiul pentru calitatea mânuirii păpuşilor, ambele la Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii de la Subotica – Serbia.

De asemenea, spectacolul „Strada cu îngeri” a fost selectat să participe anul viitor la una dintre secțiunile Festivalului de Teatru de la Avignon din Franța.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata