Take a fresh look at your lifestyle.

Pasta Pedroni, brandul unor producători locali care vând fără intermediari în cadrul ROA Cluj. Află povestea lor!

0

Cei mai mulți dintre iubitorii de paste din țara noastră ar avea tendința de a spune că cele produse de România nu sunt la fel de calitative precum cele din Italia, spre exemplu. Asta până când află de Pasta Pedroni. O afacere mică, a unor producători locali din Cluj-Napoca. Ideea unui atelier a început demult, dar acum e realitate. O realitate care concurează cu cei mai buni producători internaționali de paste. Facem cunoștință cu familia Crișan, un atelier de paste artizanale dezvoltat de o mamă și o fiică.

UN VIS DEVENIT REALITATE, DIN PASIUNE

„Magia aluatului e felul în care prinde viaţă în clocote. În lumea pastelor, meşteşugul e să ai un produs viu ce doarme”, este motoo-ul Pasta Pedroni, formată din Amalia și Lidia.

Amalia Crișan, la întâlnirile ROA Cluj

Ideea de afacere a familiei Crișan nu a pornit peste noapte. Dorința lor de a aduce rețetele și experiența acumulate în anii de muncă în Italia s-a concretizat în proiectul numit “Pasta Pedroni”.

„Pedroni suntem noi, familia Crişan din Cluj-Napoca. Visul nostru de a avea un atelier de paste e azi realitate. Dragostea pentru hrana sănătoasă ne-a făcut să învăţăm despre paste în Italia şi să aprofundăm chimia aluaturilor colorate natural, astfel încât pastele să fie arătoase, gustoase şi hrănitoare după fierbere”, spune Amalia Crișan.

PASTE CU „FRĂMÂNTARE LENTĂ, ARDELENEASCĂ”

Rețetele de paste sunt multe, spune Lidia Crișan. Ca și producători locali, familia Crișan a ales metoda tradițională, rețeta clasică și sănătoasă. Procesul tradițional de producție face ca pastele să atingă standarde de calitate internaționale și să rămână sănătoase.

„Azi pastele se fac în alte multe feluri. Făinurile sunt tot mai inteligente şi calitative. Noi am păstrat reţeta cu ouă proaspete şi făină de grâu dur. Am ales o frământare lentă, ardelenească, şi odihnă multă în aluat ca să se formeze legături sănătoase în el”, spune Lidia Crișan

„Tăiem aluatul la dimensiunile dorite prin laminare, fără a-l supune la presiunea de extrudare. Uscarea este blândă, la temperaturi joase. Am vrut pentru pastele noastre nutrienţi şi culoare. Ambele sunt din belşug! Ne ajută spanacul, susanul negru, turmericul, rozmarinul, cafeaua şi sfecla”, adaugă Amalia Crișan.

Muncesc și își perfecționează tehnica de a face paste artizanale de 4 ani, iar de 1 an jumătate se dezvoltă frumos în orașul nostru. Prin primăvară s-au alăturat grupului ROA – vânzare directă fără intermediari. Fondatorii brandului promit că produsele lor vor ajunge în multe case, la mulți iubitori de paste.

„Suntem pe drumul pastelor de 4 ani. În noiembrie 2019 pastele Pedroni au făcut primul drum spre târgul „Satul vine la oraș” şi de atunci continuă să fie dorite în farfurii”, încheie Lidia Crișan.

Pe familia Crișan o găsiți pe grupul ROA Cluj – vânzare directă, alături de alți producători locali. Comenzile se fac pe grup, iar întâlnirile cu clienții sunt stabilite conform graficului de mai jos.

Lidia Crișan
Citește și
SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata