Take a fresh look at your lifestyle.

Premieră în România: Schimbarea structurii anului școlar în curs

0

România se află pe punctul de a înregistra o premieră în învățământ – schimbarea structurii anului școlar în curs. Din cauza evoluției pandemiei, ministrul Educației vrea să prelungească vacanța de primăvară, astfel încât să cuprindă atât paștele catolic, cât și pe cel ortodox. În aceste condiții, elevii vor sta o lună acasă. Cursurile și chiar evaluarea națională s-ar putea ține după jumătatea lunii iunie. Sorin Cîmpeanu evită astfel înghețarea anului școlar. A obținut și acordul lui Vlad Voiculescu pentru a ține școlile deschise până la intrarea în carantină a localității respective.

Semestrul al doilea se va încheia pe 2 iulie în loc de 18 iunie, cu excepţia claselor a VIII-a şi a XII-a şi a celor din învăţământul profesional şi tehnic, a anunțat marţi ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

„Finalul semestrului al doilea se decalează două săptămâni. Vacanţa de primăvară se prelungeşte cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanţa de vară în vacanţa de primăvară. În loc să finalizăm semestrul al doilea pe 18 iunie se va încheia pe 2 iulie”, a spus Cîmpeanu.

Astfel, semestrul al II-lea se va va încheia pe 2 Iulie, în loc de 18 iunie, cu excepția:

  • elevilor clasei a VIII-a, care termină pe 25 iunie, în loc de 11 iunie
  • elevilor clasei a XII-a care termină 18 iunie, în loc de 4 iunie
  • învățământulului profesional și tehnic care termină pe 23 iulie, în loc de 9 iulie

O lună și jumătate: atât a rezistat ordinul semnat în comun de miniștrii Educației și Sănătății prin care erau hotărâte măsuri de control al pandemiei în școli. Se stabilea la începutul lunii februarie că școlile vor trece în online dacă se vor înregistra 6 cazuri de coronavirus la mia de locuitori.

Acum, după explozia numărului de îmbolnăviri, mai ales în marile orașe, ministrul Educației spune că regula va fi schimbată: școlile nu vor mai trece în mediul online când incidența infectării cu SARS COV-2 depășește 6 la mie ca până acum, ci atunci când localitatea respectivă intră în carantină

Se schimbă datele pentru Evaluarea Națională, dar bacalaureatul rămâne cum a fost stabilit inițial.

În școli, numărul de infectări cu noul coronavirus în rândul elevilor este în creștere.

Între timp, aproape 50% dintre angajații din învățământ s-a vaccinat.

În aceste zile se desfășoară simulările pentru examenele naționale.

Citește și
SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata