Take a fresh look at your lifestyle.

Primarul PSD din Beliș, Viorel Matiș, condamnat DEFINITIV în dosarul dării de mită

0

Viorel Matiș, primarul PSD al comunei Beliș, a fost condamnat definitiv astăzi de către judecătorii Curții de Apel Cluj la închisoare cu suspendare pentru dare de mită în formă continuată. Edilul a încercat să cumpere tăcerea unui reporter INFO Huedin și ZIARUL CLUJEAN și a fost prins în flagrant în timp ce oferea banii. Decizia este definitivă. Astfel, dacă Viorel Matiș dacă va câștiga alegerile locale din 27 septembrie este posibil să fie revocat de către prefect din funcția de primar.

În primă instanță, judecătorii de la Tribunalul Cluj l-au condamnat pe Matiș la pedeapsa de 1 an și 4 luni de închisoare cu suspendare pentru dare de mită în formă continuată. Edilul din Beliș era obligat să presteze și 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității. Termenul de supraveghere dat de judecători a fost de doi ani.

Pentru că nu a fost mulțumit de decizia dată de Tribunalul Cluj, Viorel Matiș a atacat sentința la Curtea de Apel Cluj. Judecătorii Curții de Apel Cluj AU RESPINS APELUL, astăzi, 21 septembrie 2020.

”În temeiul art. 421 pct. 1 lit. b din Codul de procedură penală respinge ca nefondat apelul declarat de către inculpatul M.V. – împotriva sentinţei penale nr. 114 din 9 aprilie 2020 a Tribunalului Cluj . În baza art.272 C.pr.pen. stabileşte în favoarea Baroului Cluj suma de 220 lei, onorariu parţial apărător din oficiu, ce se va plăti din FMJ pentru av. M.D.I.. În baza art.275 alin.2 C.pr.pen. obligă inculpatul apelant să plătească în favoarea statului suma de 400 lei, reprezentând cheltuieli judiciare. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică din 21 septembrie 2020”, se arată în soluția pe scurt a Curții de Apel Cluj.

Edilul din Beliș a fost trimis în judecată pentru dare de mită în formă continuată. În primăvara anului 2018, acesta a fost prins în flagrant în timp ce încerca să mituiască un reporter al publicațiilor INFO Huedin și Ziarul Clujean. Primarul voia să nu se mai scrie despre neregulile făcute de el în Beliș. De altfel, procurorul Nicolae Moldovan a notat în rechizitoriul de trimitere în judecată că INFO Huedin și Ziarul Clujean au relatat corect neregulile și ilegalitățile făcute de Matiș în Primăria Beliș.

Pentru a citi rechizitoriul de trimitere în judecată, click AICI.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata