Take a fresh look at your lifestyle.

Proiect, în dezbatere publică la Cluj-Napoca: trotinetele electrice lăsate la întâmplare vor fi ridicate

0

În marile orașe, trotinetele electrice care pot fi închiriate au devenit, în ultima perioadă, o alternativă de transport și sunt din ce în ce mai utilizate.

Totuși, acest lucru aduce și unele probleme. La Cluj-Napoca pentru o bună perioadă de timp trotinetele erau parcate peste tot, blocând trotuarele, stațiile de autobuz sau unele dintre ele ajungeau chiar în mijlocul drumului.

Pentru a nu mai avea parte de așa ceva, Cluj-Napoca va fi primul oraș din România care va avea un Regulament pentru trotinetele electrice.

Regulamentul se adresează în primul rând firmelor care dețin trotinetele. Acestea trebuie să plătească o taxă anuală pentru ocuparea domeniului public și riscă amenzi dacă regulile sunt încălcate.

Spre exemplu, dacă o trotinetă este parcată ilegal, firma are la dispoziție 90 de minute să o ridice, altfel acestea vor fi ridicate de Primărie la fel precum autoturismele.

În această seară, miercuri, va avea loc o dezbatere publică online pe această temă, iar mai apoi regulamentul va fi votat în ședința de Consiliu Local.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata