Take a fresh look at your lifestyle.

Senatorul clujean Cristian Vasile Lungu, președinte PMP Cluj, radiografie privind retragerea UK din UE. Peste 435.000 de români au cerut drept de rezidenţă

0

Parlamentul European supune la vot miercuri seară acordul de retragere a Regatului Unit din Uniunea Europeană şi din Comunitatea Europeană a Energiei Atomice. Senatorul clujean Cristian Vasile Lungu, PMP, face o radiografie a situației.

Cristian Vasile Lungu, senator PMP

„Ne place sau nu, Brexit-ul a fost validat de două ori: şi la referendumul din 2016 şi la alegerile din decembrie 2019. Liderilor UE le revin două obligaţii majore:

  1. Să se asigure că drepturile cetăţenilor ţărilor membre ale Uniunii sunt respectate. Inclusiv ale cetăţenilor din Est.
    (peste 435.000 de români au cerut drept de rezidenţă în UK).
  2. Să ia măsuri ca Brexit-ul să NU fie paiul care rupe cocoaşa cămilei – să NU fie imboldul care va declanşa noua criză economică la nivel european”, se arată într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a politicianului. Știrea continuă, mai jos!

Potrivit senatorului Cristian Vasile Lungu, după ieșirea Regatului Unit din familia Uniunii Europene, o criză economico – financiară în Marea Britanie se va resimţi şi pe continent, iar fitilul unei noi crize economice este extrem de aproape de a fi aprins.

„Prin ieşirea Marii Britanii din UE, se produc trei pierderi majore:
a) O democraţie consolidată în secole unde s-a inventat conceptul de Rule of law și care a fost un exemplu pentru multe alte state membre.
b) UE pierde a doua cea mai mare economie a Uniunii şi principalul pol financiar de pe continent.
c) UE pierde o armată care dispune de bomba atomică, în UE rămânând doar Franţa cu astfel de capabilităţi. De aceea este atât de importantă sprijinirea NATO şi abandonarea proiectului tâmpit al lui Macron cu Armata Europeană.
Încântarea cu care unii lideri europeni anunţă că Marea Britanie va avea mai mult de suferit din perspectivă economică după Brexit decât Uniunea sugerează că aceştia au interiorizat proverbul românesc „să moară şi capra vecinului”. O criză economico – financiară în Marea Britanie se va resimţi şi pe continent, iar fitilul unei noi crize economice este extrem de aproape de a fi aprins”
, mai spune senatorul clujean Cristian Vasile Lungu.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata