Take a fresh look at your lifestyle.

Şoferii de TIR stau ore întregi la cozi pentru a ajunge în Ungaria

0

Cozi infernale şi nervi întinşi la maximum în vămile din vestul ţării, anunță TVR. Şoferii de TIR stau şi mai multe ore la cozi faţă de ieri pentru a ajunge în Ungaria. De la 6-8 ore, astăzi timpii de aşteptare au crescut la peste 10 ore. Revoltaţi, tiriştii au blocat la un moment dat ieşirea de pe autostrada Nădlac-Arad.

Situaţia a început după cele trei zile de la sfârşitul săptămânii trecute, când au fost restricţii de trafic în Ungaria. Vineri, maghiarii au marcat Ziua tuturor Sfinţilor, iar apoi două zile de weekend în care maşinile de mare tonaj nu au avut voie pe teritoriul ţării vecine.

S-a reluat traficul de ieri, însă cozile de TIR-uri sunt imense. În plus, controalele făcute de autorităţile maghiare sunt foarte amănunţite. Se verifică inclusiv dacă şoferii au amenzi neplătite primite pe teritoriul Ungariei.

Autorităţile au luat măsuri pentru fluidizarea traficului, însă cozile se întind pe aproximativ 20 de km. Timpii de aşteptare cei mai mari sunt în vama Nădlac II, unde şoferii stau şi 20 de ore. Oamenii sunt nervoşi şi că pe mai bine de 15 km nu au condiţii decente de aşteptare. Nu există toalete sau locuri de unde să-şi cumpere mâncare. Ajunşi la capătul răbdărilor, şoferii au blocat pentru câteva minute ambele benzi de pe autostrada Nădlac-Arad. A intervenit, însă, poliţia şi s-a eliberat o bandă.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata