Take a fresh look at your lifestyle.

UPDATE – Tâlhar prins în flagrant de proprietară. Ce a urmat

0

Poliţiştii Compartimentului de Investigaţii Criminale Huedin au identificat şi reţinut un tânăr de 19 ani din oraşul Huedin, cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de „tâlhărie calificată”, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal, scrie INFOHuedin.ro

În fapt, tânărul respectiv, în cursul zilei de 13 septembrie, în jurul orei 15.30, a fost surprins într-o locuinţă de pe strada B.N. Antal din oraşul Huedin, de către proprietara acesteia.

Pentru a-şi asigura scăparea, tânărul a folosit forţa fizică împotriva femeii pe care a împins-o, aceasta căzând pe jos în interiorul locuinţei. Tâlharul a luat cheile de la uşa de acces şi a încuiat partea vătămată în casă, părăsind locul faptei. Ulterior comiterii faptei, partea vătămată a sesizat organele de poliţie reclamând şi sustragerea unor bijuterii din locuinţă.

Poliţiştii Compartimentului Judiciar Huedin au reuşit, în urma investigaţiilor efectuate, identificarea şi reţinerea pentru 24 de ore a persoanei bănuite a fi prezumtivul autor al faptei.

La expirarea perioadei de reţinere, tânărul va fi prezentat  în faţa unui judecător pentru drepturi şi libertăţi în vederea luării unei măsuri preventive.

Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a tânărului.

UPDATE 1

Soluția pe scurt în cazul tâlharului Ioan Vasile ROSTAȘ: „În baza art. 226 alin. 1 NCPP rap. la art. 202 alin. 1 şi alin. 3, art. 223 alin. (2) teza ultimă NCPP admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin şi, în consecinţă:Dispune arestarea preventivă a inculpatului RIV cu date personale , fără antecedente penale, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată, faptă prev. şi ped. de art. 233 – art. 234 alin. (1) lit. f) din Codul Penal, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 14.09.2018 şi până la data de 13.10.2018 inclusiv. În temeiul art. 275 alin. 3 NCPP, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Onorariul avocatului din oficiu FM, în cuantum de 130 lei se va elibera din fondurile speciale ale Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare, care se depune la Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Huedin. Dată şi pronunţată în Camera de consiliu, azi, 14.09.2018, ora 18:00″, se precizează în minuta Judecătoriei Huedin.

foto: arhivă

Citește și
SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata