Take a fresh look at your lifestyle.

Tentativă de omor la Nicula. Un tânăr se zbate între viață și moarte

0

Un tânăr se zbate între viață și moarte pe patul de spital, după ce a fost agresat de alți trei tineri. Incidentul a avut loc vineri noaptea spre sâmbătă în localitatea clujeană Nicula. Unul dintre agresori, care i-a aplicat victimei loviturile cele mai grave, a fost arestat preventiv și este cercetat penal pentru tentativă de omor.

Giorgian Oprescu este originar din județul Sălaj, comuna Almașu. Tânărul lucrează în zona orașului Gherla, iar vineri noaptea spre sâmbătă se afla pe o stradă din Nicula.

Scandalul a pornit pe fondul unor discuții despre o fată, dar și a alcoolului, după cum precizează surse din rândul anchetatorilor. Tânărul Giorgian Oprescu a fost bătut cu bestialitate de cei trei agresori și lăsat să zacă inconștient pe stradă. Tânăra Ionela Mustea este mărul discordiei. Fata a fost iubita lui Giorgian, iar acum este iubita agresorului Ionuț Butuza.

Rănit extrem de grav, Giorgian a fost transportat de urgență la Spitalul Gherla. Medicii de la această unitate medicală au decis că cel mai bine pentru tânăr este să fie transferat la Spitalul de Urgență Cluj-Napoca.

În cauză, procurorul anchetator din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj a pus în mişcare acţiunea penală împotriva agresorilor, Ionuț Butuza fiind arestat preventiv pentru 30 de zile. Încadrarea faptei este de tentativă de omor.

„În baza art. 226 şi art. 223 alin. 2 Cod procedură penală admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, şi în consecinţă: Dispune arestarea preventivă a inculpatului B.T.S.I., pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 26 noiembrie 2017 şi până la data de 25 decembrie 2017, inclusiv. În baza art. 275 alin.3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. În temeiul art. 272 al. 1 Cod Procedură Penală stabileşte onorariu pentru apărătorul desemnat din oficiu pentru inculpat, în sumă de 260 lei, care se va avansa din Fondul Ministerului Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti în favoarea Baroului Cluj – av. Farcas Luisa Valentina. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare cu inculpatul şi cu procurorul. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 26 noiembrie 2017, ora ¬¬12:35, în prezenţa inculpatului reţinut”, precizează judecătorii de la Tribunalul Cluj în încheierea ședinței de arest preventiv

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata