Take a fresh look at your lifestyle.

Tot ce trebuie să știi despre balasturile xenon. Cum le alegi pe cele mai bune?

0
Conținut oferit de: siriusmag.ro.

Atunci când conduc noaptea, conducătorilor auto le place să aibă faruri luminoase care să străpungă întunericul. Vor să vădă drumul din față cât mai clar posibil, mai ales pe vreme rea. Din acest motiv, numeroși sunt cei care optează pentru becuri xenon.

Becurile xenon oferă o sursă de lumină intensă pentru ca șoferii sa poata vedea mult mai departe. Dacă și tu dorești să vezi mai bine atunci când conduci noaptea, ar trebui să cauți un magazin care oferă un balast xenon de calitate.

La ce trebuie să fii atent atunci când cauți să cumperi un balast xenon. Upgrade sau înlocuire?

Dacă mașina ta are deja faruri xenon, există șanse să nu ai nevoie să achiziționezi un balast. Vei avea nevoie de acesta doar dacă cel din mașina ta este stricat. Semnele unui balast defect sunt următoarele:

  • Nu vine lumină de la bec
  • schimbare a culorii becului
  • Faruri pâlpâitoare
  • Timp de răspuns întârziat de la stins la aprins

Aceste semne pe care le-am menționat pot arata fie o problemă cu balastul, fie cu becul. Dacă doar un singur bec nu funcționează corect, îl poți muta pe celălalt far și îl poți testa acolo pentru a determina dacă problema este la el sau la balast.

Cu toate acestea, îți recomandăm să lași verificarea mașinii pe mâna unui profesionist, dacă nu ești familiarizat cu sistemele acesteia.

Pe de altă parte, dacă îți modernizezi mașina, ar trebui să cumperi un kit complet. Ai nevoie de becuri și balasturi pentru a face să funcționeze un sistem HID. Fără oricare dintre aceste piese, farurile xenon nu se vor aprinde.

Cerințe de alimentare

Există, în principal, trei niveluri diferite de putere pentru majoritatea becurilor xenon. Acestea sunt 35 de wați, 55 de wați și 70 de wați. Cea mai comună putere este de 35 de wați, deoarece este cea instalată de majoritatea producătorilor de mașini ca dotare standard pe vehiculele lor.

Dacă înlocuiești balastul, ar trebui să afli care sunt cerințele de putere ale acestuia, deoarece nu va funcționa dacă balastul și becul nu sunt compatibile.

Dacă faci un upgrade, trebuie să stabilești care dintre ele ar funcționa mai bine pentru tine. Deși unii spun că un bec HID de 70 de wați este cel mai luminos kit HID pe care îl poți cumpăra, decide dacă este vital pentru aplicația ta. De asemenea, trebuie să ții cont de faptul că balasturile și becurile de mare putere produc mai multă căldură. Dacă ansamblul farurilor nu este dimensionat pentru aceste temperaturi, s-ar putea să îl deteriorezi pe termen lung.

Canbus sau nu?

Unele vehicule mai noi cer ca balasturile să fie compatibile cu Canbus. Acesta este un sistem electronic de comunicare care permite părților și dispozitivelor electronice să comunice între ele. Să presupunem că instalezi un balast care nu este Canbus pe o mașină echipată cu Canbus. În acest caz, vei avea în mod constant lumini de avertizare pe tabloul de bord, chiar dacă ai instalat un kit HID nou și care funcționează corespunzător.

AC/DC

În prezent, pe piață sunt disponibile atât balasturi AC, cât și DC. În timp ce balasturile DC sunt mai accesibile și funcționează cu majoritatea becurilor, îți recomandăm să optezi pentru versiunile AC mai scumpe. Becurile HID sunt proiectate de obicei cu balasturi de curent alternativ, astfel încât acestea durează mai mult folosind aceste dispozitive. Balasturile AC oferă, de asemenea, o luminozitate mai mare pentru aceeași putere în wați.

Citește și
SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata