Take a fresh look at your lifestyle.

Un preot care trebuia să fie în carantină a mers cu „Iordanul” într-un sat din județul Cluj

0

Autoritățile sanitare din județul Cluj au declanșat o anchetă epidemiologică pentru a stabili cu cine a intrat în contact un preot ortodox din Sânnicoară, care ar fi fost infectat cu virusul în momentul în care a sfințit casele oamenilor, relatează Foaia Transilvană.

Preotul a mers să sfințească locuințele oamenilor în perioada 30 decembrie – 4 ianuarie, potrivit prefectului de Cluj, Tașnadi Szilard. 

Preotul nu a renunțat la acest obicei, deși soția lui avea simptome de COVID. 

„Ancheta încă nu este gata, se verifică dacă a avut loc vreo slujbă, la câte persoane și la cine a fost preotul în cauză. Însă, cu titlu preliminar, pot să vă precizez faptul că, atât preotul, cât și soția, sunt vaccinați cu 3 doze. Cu „Iordanul” a umblat în perioada 30 decembrie – 4 ianuarie”, a spus prefectul Clujului.

Acesta a mai precizat că „la casele vizitate, atât preotul, cât și cei care îl însoțeau au purtat mască, au păstrat distanța și nu au intrat în case”. 

Prefectul susține că soția preotului a fost confirmată cu COVID pe 5 ianuarie, însă localnicii pun sub semnul întrebării afirmația lui. 

Oamenii susțin însă că preotul a intrat în casele lor, unde a efectuat ritualul religios al stropirii acestora cu apă sfințită și i-a îndemnat să sărute icoana.

Poliția face cercetări în acest caz. 

Citește și
SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata