Take a fresh look at your lifestyle.

Unul dintre cei mai ieftini asigurători RCA anunţă că vrea să iasă de pe piaţă

0

Unul dintre asigurătorii care are cele mai ieftine poliţe RCA a anunţat unii brokeri că renunţă la contractul de intermediere. 

Cei mai ieftini asigurători RCA vor să iasă de pe piaţă. Concret, renunţă la vânzarea de poliţe obligatorii pentru că nu li se mai pare profitabil. 

Concret, renunţă la vânzarea de poliţe RCA, pentru că nu li se mai pare profitabil, dar rămân pe piaţă cu alte tipuri de asigurări.

Asigurătorul motivează decizia astfel: „ne aflăm în situaţia de a lua măsuri în scopul atingerii obiectivelor strategice ale companiei”.

Pe de altă parte, specialiştii spun că este de înţeles această decizie, pentru că asigurătorii trebuie să acopere multe costuri, de multe ori vânzarea de poliţe RCA devenind nerentabilă.

Tocmai de aceea, Consiliul Concurenţei anunţă că este absolut necesară o lege care să delimiteze aceste costuri, inclusiv preţurile cerute de service-urile auto. 

În mod normal, ar trebui să vedem acest act normativ la finalul perioadei de plafonare a preţurilor poliţelor RCA, adică la 11 octombrie 2023.

Citește și
SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata