Take a fresh look at your lifestyle.

Val de infecții respiratorii în România și în Europa

0

Valul de viroze și gripe îi alertează pe medicii români. Îngrijorare este și în Europa după ce bacteria misterioasă din China a ajuns în Franța. Vorbim de o bacterie care duce la pneumonie.

Întrebat care sunt primele semne că trebuie să apelăm la un doctor, Octavian Jurma, medic și cercetător a spus:

„Sunt aceleași simptome pe care le cunoaștem deja. Orice creștere de febră, tuse persistentă. Simptomele de gripă în general.

Organizația Mondială a Sănătății a atras atenția apariția unui fenomen care a dus la umplerea spitalelor pediatrice în China. A fost denumită „pneumonia misterioasă”.

Din China a fost comunicat că nu există identificat un nou patogen și că cel mai probabil discutăm de o versiune care a devenit rezistentă la antibioticele pe care le folosim.

Această pneumonie a fost identificată deja în Europa: Olanda, Franța, Danemarca, cât și în SUA, Coreea.

Este o boală destul de severă care survine în urma unei infecții virale, deci foarte rar acestă pneumonie, de una singură, reușește să producă cazuri de spitalizare.

Însă, combinat cu infecții virale, acest val de gripă pornit deja, avem RSV care produce bronșiolita la copii și mai avem și COVID la care ne așteptăm să avem un nou val în această perioadă de iarnă. 

Din datele pe care le avem nu s-a descoperit o bacterie nouă, de aceea pneumonia rămâne misterioasă”, a spus Octavian Jurma, medic și cercetător.

Citește și
SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata