Take a fresh look at your lifestyle.

VIDEO – Crimă în județul Cluj. Un bărbat și-a strâns soția de gât, iar apoi și-a chemat fratele să ridice cadavrul

0

Crimă odioasă în localitatea clujeană Lacu din comuna Geaca. Un bărbat de 52 de ani și-a sufocat soția în vârstă de 50 de ani, noaptea trecută, în timp ce aceasta dormea. După ce și-a omorât soția, criminalul și-a sunat fratele să vină și să ridice cadavrul femeii. Bărbatul susține că a primit semne care îl îndemnau să-și omoare nevasta, iar după ce planul a reușit a susținut în fața anchetatorilor că femeii „i-a venit vremea”. Situația este extrem de bizară și asta pentru că bărbatul nu era cunoscut cu antecedente psihiatrice. Cei doi soți mergeau doar la sfârșit de săptămână în localitatea Lacu, acolo unde a avut loc nefericitul eveniment.

Cei doi soți locuiau în Cluj-Napoca. El tâmplar, ea croitoreasă, ambii administratori de firme, au ajuns aseară în localitatea Lacu. Urmau să petreacă o săptămână liberă în localitatea de domiciliu, alături de rude.

În această dimineață era programată tăierea porcului. Cel care trebuia să sacrifice animalul a fost primul care a descoperit crima. Înainte de asta, în jurul orei 6, asasinul și-a sunat fratele, care locuiește în aceeași localitate. Criminalul i-a cerut acestuia să ia cadavrul femeii și să-l ducă la cimitir.

Șocați, oamenii din localitate nu își explică cum s-a petrecut totul, mai ales că familia era una apreciată în comunitate.

În fața anchetatorilor bărbatul a susținut că în jurul orei 03:00,  noaptea trecută, a primit semnale că trebuie să-și omoare nevasta. Bărbatul mai susține că un autoturism de culoare închisă a oprit în fața casei lor și a făcut flash-uri cu farurile de la mașină. Criminalul susține că acela a fost semnalul pentru punerea planului în aplicare. În fața oamenilor legii bărbatul a mai susținut că nevestei sale „i-a venit vremea”, odată cu semnalele primite de el.

Specialiștii în sănătate mintală explică starea de nebunie a bărbatului și cred că este vorba de o afecțiune aflată în debut. Schizofrenia este boala care ar fi pus stăpânire pe mintea bărbatului, în viziunea psihologilor, iar această afecțiune poate deveni periculoasă dacă nu este depistată la timp și nu este administrat tratamentul corespunzător.

Gabriela Culda – psiholog criminalist

„În mod cert se impune un consult psihiatric pentru aceste idei delirante pe care le-a avut, așa susține, că a fost determinat de mesajele pe care le-a primit. Aceste gânduri care l-au determinat să comită crima sunt tipice diagnosticului psihiatric. Adică realitatea lui era alta în acel moment, chiar dacă până acum nu are antecedente psihiatrice, există tulburări care au un debut târziuPoate fi vorba de o halucinație sau poate fi vorba de o mașină reală care se afla acolo, dar el să fi interpretat un gest normal din trafic ca fiind un mesaj pentru el”, declară Gabriela Culda, psiholog criminalist.

Ancheta este încă la început, astfel că oamenii legii nu pot face precizări exacte referitoare la modalitatea în care s-a comis crima. Cercetările la fața locului sunt în dinamică de mai bine de 10 ore.

loading...
Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata