Take a fresh look at your lifestyle.

FOTO – Bihoreanul Adrian Farcaș a primit la Cluj medalia de aur pentru un sistem de încălzire unic în lume

0

La a XV-a ediţie a Salonului Internaţional al Cercetării, Inovării şi Inventicii Pro Invent din Cluj-Napoca, un bihorean și-a expus brevetul de invenție, care se referă la un schimbător de căldură utilizat în domeniul pompelor de căldură și care aduce o reală îmbunătățire acestor sisteme de încălzire. Pe înțelesul tuturor, Adrian Farcaș a inventat un sistem de încălzire unic în lume, care costă cât o centrală termică normală, oferă un grad de siguranță extrem de ridicat și vine la pachet cu alte beneficii. Mașinăria este testată și perfecționată de 10 ani încoace, aceasta fiind instalată în sute de imobile până în prezent. Pentru invenția sa, bihoreanul Adrian Farcaș a câștigat medalia de aur și o diplomă de excelență.

„Pompele de căldură apă-apă reprezintă cel mai ieftin sistem de încălzire cunoscut până în prezent pe piaţa mondială. Pe această cale doresc să le mulţumesc tuturor celor care mi-au fost alături din Statele Unite, Republica Moldova, Ungaria şi România, precum şi inginerilor, profesorilor şi specialiştilor care m-au sprijinit din toate punctele de vedere în realizarea şi testarea acestui schimbător de căldură revoluţionar destinat pompelor de căldură Termocasa”, spune Adrian Farcaș, inventatorul sistemului de încălzire.

Tariful pentru un sistem de încălzire necesar unei locuințe de 100 de metri pătrați pornește de la 1.800 de euro. Sistemul nu necesită revizii temporare și este ușor de montat. Costurile la încălzire, pe timp de iarnă, spune inventatorul Adrian Ciprian Farcaş, pentru o casă cu o suprafață de 100 de metri pătrați, este de aproximativ 150 de lei pe lună. Instalația are până la 20 de ani garanție.

Adrian Farcaș spune că principalele caracteristici ale sistemului de încălzire sunt:
– capacitatea de expandare în caz de îngheţ (astfel se elimina schimbătorul de căldură intermediar utilizat de toţi producătorii de pompe de căldură apă-apă şi scad simţitor costurile de implementare şi exploatare, respectiv creşte performanţă pompei de căldură cu 15-20%).
– este confecţionat dintr-un material antiaderent care previne formarea depunerilor (apă din foraj poate fi tulbure, cu un conţinut ridicat de impurităţi şi poate face depuneri, ducând la colmatarea schimbătoarelor uzuale)
– garanţia produsului poate fi extinsă până la 20 ani, ţinând cont de durabilitatea materialelor din care este confecţionat.

Invenţia este deja aplicată la scară largă în construcţia pompelor de căldură Termocasa. Firma Termocasa, din Oradea, are o experienţă de aproape 10 ani în producerea, comercializarea şi instalarea de sisteme de încălzire cu pompă de căldură care utilizează acest tip de schimbător de căldură, brevetat de Adrian Ciprian Farcaş.

Aşadar brevetul este utilizat de aproape 10 ani pe piaţă şi a ajuns la maturitate din punct de vedere al testelor şi performanţelor. Astfel, spune inventatorul bihorean, el poate revoluționa construcţia pompelor de căldură din intreagă lume, ţinând cont şi că utilizarea pompelor de căldură prezintă un trend ascendent în ultimii ani.

Citește și …
FOTO – Un inventator bihorean prezintă la Cluj, zilele acestea, un sistem de încălzire unic în lume. Care sunt avantajele și cât costă

Citește și
SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata